petiteto Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Sziasztok Én egy 3d-s busz szimulátort szeretnék csinálni, csak nem tudom milyen nyelven vagy progival kéne ezt csinálni. Nyelvet még nem kezdtem el tanulni, direkt ezért mert nem tudom melyik kellene hozzá.van ötletetek? mellesleg nem szeretnénk egy full grafikás játékot csinálni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Neked azt tanácsolom, hogy először tanuld meg a vezérlési szerkezeteket, definíciókat, tételeket... és utána ELŐSZÖR 2D-ben programozz és utána térj csak át a sötét oldalra! Ha szimulátort akarsz akkor sajnos rengeteg ellenőrző eljárásra, függvényre, számolásra és fizikai modellezésre lesz szükséged. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
petiteto Posted December 22, 2007 Share Posted December 22, 2007 Rendben, köszi a választ. A modellezéssel nem lesz gond de a többivel igen. Nem tudsz egy programot, vagy programbnyelvet amelyikkel a legérdemesebb lenne csinálni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted December 22, 2007 Share Posted December 22, 2007 Mivel játék ezért gondolom a C++ lenne a legmegfelelőbb OpenGL-el a többszálúság miatt, de mielőtt nekikezdel a C++-nak végy egy C könyvet (simát) és azt tanuld meg. Nem kell (nem fontos) a BGI grafikát használni, de a C-ben jó ha megtanulod a OpenGL eljárásokat stb... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
petiteto Posted December 23, 2007 Share Posted December 23, 2007 Rendben. Köszi a segítséget! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalesz1987 Posted Március 9, 2008 Share Posted Március 9, 2008 Hellósztok, a segítségeteket szeretném kérni, hogy melyik programmal érdemes 2d-s játékot írni, amiben van alap grafika, pl emberke, vagy fák, stb... Tapasztalataim: Fél év pascal. Fél év java. 1,5 év C#.(visual studioban) Ötleteket várnék. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Március 9, 2008 Share Posted Március 9, 2008 Szerintem program nélkül, valami Formos alkalmazásban gondolkodj. Biztos van Canvas szerű komponens a C#-ban. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
seekoly Posted Március 11, 2008 Share Posted Március 11, 2008 Hellósztok, a segítségeteket szeretném kérni, hogy melyik programmal érdemes 2d-s játékot írni, amiben van alap grafika, pl emberke, vagy fák, stb... Tapasztalataim: Fél év pascal. Fél év java. 1,5 év C#.(visual studioban) Ötleteket várnék. ha másfél éve foglalkozol a C#-el, akkor érdemes lenne a GDI+ -t választanod! http://www.google.hu/search?source=ig&hl=hu&rlz=&q=gdi%2B&meta= Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lowree88 Posted Március 12, 2008 Share Posted Március 12, 2008 Meg ha valaki nagyon faján akar programozni, akkor ajánlom neki az Egyetemnek nevezett oktatási intézményt. Ott megtanítanak rá. (én már csak tudom ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aragorn88 Posted Március 12, 2008 Share Posted Március 12, 2008 Visual C++ 2008 Express és Dark GDK. Elég egyszerű, de hatásos és jól bírja a 3d-t (DX9-es grafika, PS2/Wii szintű játékokat össze lehet dobni vele). Ami pedig a legjobb : ingyenes! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tajti13 Posted Szeptember 7, 2008 Share Posted Szeptember 7, 2008 Én Delphi-t tanulok, de ha a Delphi-t tudod, akkor szinte az összes programozó szoftvert el tudod kezelni. Hajrá Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Szeptember 8, 2008 Share Posted Szeptember 8, 2008 Amúgy én már próbálkoztam térhatás keltésével Pascalban alap unittal Kegyetlen egy dolog, de egyszer kéne összedobnom egy egységet és minden OK lenne..... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokerarc Posted Szeptember 19, 2008 Share Posted Szeptember 19, 2008 elvileg dark basic-ben lehet játékot irni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
spori Posted Október 17, 2008 Share Posted Október 17, 2008 Én csak azt nem tudom miért akar mindenki játékot írni úgy, hogy egy source code-ot földönkívüli írásnak néz... A programok írásához programozni KELL tudni. A játékokat csapatok írják nem 1-1 ember. Az egyetem jó megoldás a tanulásra, de az igazán jó programozó GYAKOROL!!! Soha az életben nem született még olyan ember aki gyakorlat nélkül profi valamiben. Grafikát el kell felejteni addig amíg a karakteres dolgokat nem tudja kezelni az ember. Hiába van egy baromi jó tapétázott falad ha nem tudod eltárolni az adatait.... Mi van ha pl memória túlcsordulást okoz a programod???? Akkor nézel bambán hogy MIVAN ?! Ha tudsz programozni akkor meg találhatod az esetleges hibákat(, kivételeket) és kijavíthatod. Egy alap programban egyetlen váltózó is befordíthat egy több-10ezer változós cuccot. Ilyenkor KELL a programozási ismeret!!!! Ha valaki máshogy gondolja, annak szíve-joga Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
akos512k Posted Február 27, 2010 Share Posted Február 27, 2010 Sziasztok Nem tud valaki OpenGL tutorialos oldalt/könyvet Magyarul?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
try Posted Október 16, 2010 Share Posted Október 16, 2010 Meg ha valaki nagyon faján akar programozni, akkor ajánlom neki az Egyetemnek nevezett oktatási intézményt. Ott megtanítanak rá. (én már csak tudom ) Igen?? Melyik az? :D Nekem valahogy úgy tűnt, hogy ott már csak követelik a programozást zh-kon és egyéb alkalmakkor. Én úgy mentem oda, hogy majd megtanítanak...Lehetett volna, tényleg. Napi négy óra programozást ajánlottak...csak azt felejtették el megmondani, hogy melyik órák helyett Mert két nap voltam 8-tól 8-ig, többi nap is voltak órák azért...Amúgy volt egy kis Pascal ismeretem, de fizikával vettek fel,nem infóval Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts