Szipi Posted Augusztus 8, 2007 Share Posted Augusztus 8, 2007 Hallászavar A hallással kapcsolatos problémák nagyon gyakoriak: hazánkban a lakosság 10 izázalékát érintik. Három csoportba sorolható e bajok forrása: 1. A hang mechanikus vezetésében „felelős" szervek zavara ill fenn; 2. Az idegrendszer hallásban érinett része betegszik meg; 3. A kétféle baj gyüttes fennállása. Az idegrendszert érintő bajok oka lehet úlyos zajártalom, halláskárosodást okozhatnak egyes antibiotikumok, agyérelmeszesedés, vagy a hallóideget érintő daganatok. A visszatérő középfülgyulladás is ronthatja a hallást, sőt a prózai fülzsírdugót sem lehet kihagyni a felsorolásból.A kezelés a probléma típusától, mérté kétől függ. A mechanikus hangvezetésber fennálló problémák általában gyógyszerrel és/vagy műtéttel orvosolhatók. Műtéttel szét lehet választani az összenőtt hallócsontocskákat, valamint el lehel távolítani a daganatot. A modern, kisméretű hallókészülékeket már bármilyen fajta hallásromlás esetén alkalmazzák. A fülzsírdugót általában szakrendelőben távolítják el. Néhány esetben műtéttel „hallóvá" lehet tenni teljesen süket betegeket is: műtét során a koponya és az agyhártya megnyitásával egyenesen az agytörzsbe ültetnek be egy elektródát. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimtom Posted Augusztus 20, 2007 Share Posted Augusztus 20, 2007 A beszédet nem mindig hallom érthető módon, de a fülészeten tökéletes lett az eredményem. Sztem ez utóbbit lehet, h. csak tippeltem, vagy szipmlán csak szelektív a hallásom, de az is lehet, h. a 2 1x-re van jelen. :lol: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Augusztus 21, 2007 Author Share Posted Augusztus 21, 2007 apukám régen vizilabdás volt, és rengetegszer teliment a füle vízzel, és a végén meg is süketült. megműtötték és továbbra sem jóóó a hallása. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimtom Posted Augusztus 21, 2007 Share Posted Augusztus 21, 2007 na a 7végén én is voltam víz alatt bőven, de szerencsére nekem tuti nem ment annyi víz a fülembe, mint apudnak Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts