Szipi Posted Augusztus 8, 2007 Share Posted Augusztus 8, 2007 Sétáló akkutöltő Kevés kínosabb érzés van, mint amikor valamilyen kritikus helyzetben rádöbbenünk, hogy mobiltelefonunk már a végét járja, mert lemerült benne az akkumulátor. Ha éppen turista-úton vagyunk, vagy meredek sziklafalon kapaszkodunk fölfelé, nemigen kereshetünk villamos csatlakozót, amelynek segítségével ismét feltölthetjük áramforrásunkat. Egy amerikai kutatóval, Larry Rome-mai is valószínűleg ez történt, amikor felötlött benne a gondolat, hogy olyan akkumulátor-feltöltőt kellene a hátizsákjába rejtenie, amely a járás energiáját hasznosítja. Gyaloglás közben ugyanis testünk fordított ingaként mozog. Amikor letesszük az egyik lábunkat, csípőnk ezen lendül át, miközben négy-hét centimétert mozog fölfelé, azután lefelé. A feltaláló ezért olyan hátizsákot szerkesztett, amelyben vezetősínként működő függőleges rudakon rugóval terhelt fémlemez csúszkál föl és le. Eközben a lemezhez erősített fogasléc megforgatja egy dinamónak a kontrafékhez hasonló tengelykerekét, és ezzel áramot fejleszt. Ilyen módon körülbelül hét watt teljesítmény érhető el, amely bőven elég egy mobiltelefon működtetéséhez, sőt, még a színes képernyős, energiafaló, modern változatokhoz vagy akár egy műhold-navigációs (GPS) készülékhez is. A járás sebességének növelésével vagy a mozgó lemez többletterhelésével az áramfejlesztő teljesítménye is fokozható. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
majlimate Posted Augusztus 8, 2007 Share Posted Augusztus 8, 2007 Így kell a sivatagban is telózni! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Augusztus 8, 2007 Author Share Posted Augusztus 8, 2007 nagyon tudnék értékelni egy ilyen kütyüt, és tuti nagy szükség lenne rá, mivel tényleg kiborító ha egy fontos élethelyzetben lemerül a teló. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Murder Posted Augusztus 8, 2007 Share Posted Augusztus 8, 2007 Ez jó ötlet! Én is eltudnék egy ilyet viselni...sokszor akkor merül le az akksi a telóban mikor nagyon nem kéne... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 8, 2007 Share Posted Augusztus 8, 2007 jeeeh Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Augusztus 8, 2007 Author Share Posted Augusztus 8, 2007 gyerekek! ha ez a tény igaz, akkor én állandóan fel lennék töltve, mert írtó sokat megyek, azaz kirándulok. ingaként áramot fejlesztenék?? ez nagyon jóóóó. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerenyi Posted Augusztus 9, 2007 Share Posted Augusztus 9, 2007 Hát szerintem az hasznosabb drab, amit a media marktban is lehet kapni, csak bele kell rakni 2 elemet és arról feltölti a telefonodat... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted Augusztus 11, 2007 Share Posted Augusztus 11, 2007 sziasztok ilyen karóra tényleg létezik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProZsolt Posted Augusztus 11, 2007 Share Posted Augusztus 11, 2007 Nekem is, általában akkor merül le a telóm, amikor valamilyen hívásst várok, vagy fel kellene hívnom valakit. Már volt, hogy azért kellet gyalogolnom, haza 6-7 km, mert nem bírtam felhívni a szüleimet, hogy jöjenek értem kocsivan, mivel este nem jár a busz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bagi Posted Augusztus 11, 2007 Share Posted Augusztus 11, 2007 gyerekek! ha ez a tény igaz, akkor én állandóan fel lennék töltve, mert írtó sokat megyek, azaz kirándulok. ingaként áramot fejlesztenék?? ez nagyon jóóóó. szipi Ez jó ötlet! Lecseréljük a paksi erőművet Rád! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro230 Posted Augusztus 14, 2007 Share Posted Augusztus 14, 2007 sziasztok ilyen karóra tényleg létezik ? Itt most nem a kinetikus óráról van szó! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro230 Posted Augusztus 14, 2007 Share Posted Augusztus 14, 2007 Ez jó ötlet! Lecseréljük a paksi erőművet Rád! Annyi energiát nem tudna termelni... Viszont a PirateClub szervergépet üzemeltethetné! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Augusztus 28, 2007 Author Share Posted Augusztus 28, 2007 jajj, nagyon kedvesek vagytok, hogy ennyire gondoltok rám, és ily módon is a hasznomat vennétek. szóval turbósítanom kellene magamat. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Islander Posted Augusztus 28, 2007 Share Posted Augusztus 28, 2007 érdekes lenne Szipi sztem napi 25 km el elég energiát termelnél Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts