Szipi Posted Augusztus 8, 2007 Share Posted Augusztus 8, 2007 A színek ereje Tapasztalatból tudjuk, hogy a színek hatással vannak a hangulatunkra, közérzetünkre. A ragyogó kék ég láttán könnyebb felkelni kora reggel, és energikusan nekikezdeni a napnak, míg a borús ég szürkéje éppen ellenkező hatású. A világos pasztellszínek legtöbbje megnyugtató, a sötét vagy az élénkebb színek némelyike energiával tölt fel, mások idegesítöek vagy nyomasztóak. A színterápia során a szakemberek a színek élénkítő hatását alkalmazzák különböző betegségek gyógyítására, elsősorban kiegészítő kezelésként. A terápiának sokféle módja ismeretes, a hétköznapokban magunk is hasznosíthatjuk a színek jótékony hatását: környezetünk, ruhánk színének kiválasztásával vagy színes villanyégők használatával. De a kirándulás a tavaszi, nyári „zöldbe" vagy a sárgába, pirosba hajló őszi erdőbe, illetve a szikrázó, kék ég alatt elterülő hófehér téli táj nem csupán a jó levegő és a mozgás révén, de a színei által is pozitívan hat ránk. Piros: növeli a testhőmérsékletet, élénkít, aktivizál, emeli a vérnyomást, serkenti a vérkeringést, csökkenti a fáradtságérzést. Túlzott mennyiségben agresszivitást, türelmetlenséget okozhat. Zöld: Nyugtat, ellazít, oldja a feszültséget. Csillapítja a feszült és fájdalmas folyamatokat, harmóniateremtő és roboráló hatású. Kék: Megnyugtat, koncentrálásra késztet, hűsít. Jó hatással van a szemre, hasznos fájdalom és hőhullámok ellen. Fehér: Fájdalomcsillapító hatású, megnyugtató, túlzott mennyiségben viszont nyomasztó lehet. Lila: Nyugtatja, harmonizálja az idegrendszert. Fejfájás, lehangoltság enyhítésére ajánlott. Sárga: Enyhíti a depressziót, jókedvre derít. Erősít, pozitív hatással van az étvágyra. Narancssárga: Segíti a pozitív energiák áramlását. Élénkít, felmelegít. Oldja a görcsös folyamatokat, derűsebbé tesz. Emésztési zavarokra hat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lac69 Posted Augusztus 9, 2007 Share Posted Augusztus 9, 2007 Hali ! Jók ezek a színekre vonatkozó meghatározások!Köszönet érte Szipi ! Engem leginkább a narancssárga vonz , főleg ennek a szinnek a meghatározása után ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiero Posted Augusztus 9, 2007 Share Posted Augusztus 9, 2007 Furcsa. Egyik kedvenc szinem a fehér A szobámba meg a kék szín uralkodik. Azért vagyok én ennyire nyugodt? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Murder Posted Augusztus 9, 2007 Share Posted Augusztus 9, 2007 köszi Szipi! Nekem enyhe halvány zöld szobám van! de már volt kék is Amúgy is egyik kedvenc színem a zöld. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Augusztus 9, 2007 Author Share Posted Augusztus 9, 2007 ez mind szép és jóóó, de nagyon kimaradt a babarózsaszín, és a pasztelbarackszín, ami a nagy kedvencek közé tartozik nekem . de egyébként én mindenben a pasztell árnyalatot kedvelem. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
s7or4x Posted Augusztus 9, 2007 Share Posted Augusztus 9, 2007 Ez jó a szobám Narancssárga Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FZolee Posted Augusztus 9, 2007 Share Posted Augusztus 9, 2007 Nekem a szobám most lett festve (vagyis ma xD) a fal világoskék lett, a plafon pedig sárga Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bagi Posted Augusztus 11, 2007 Share Posted Augusztus 11, 2007 Pont a nyugtató hatás miatt festik a műtöket is zöldre... Az én kedvenc szinem a fekete, ez valyon milyen hatással lehet az emberre? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimtom Posted Augusztus 20, 2007 Share Posted Augusztus 20, 2007 bagi tudtommal komor és/vagy komoly lesz tőle az ember, bár biztosat nem tok mondani Az én kedvenc színem a zöld és a kék ebben a sorrendben, a régi szobámnak épp ezért választottam zöld színt még anno. A mostani szobám falai vajszínűek és a plafon pedig fehér. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bagi Posted Augusztus 20, 2007 Share Posted Augusztus 20, 2007 Mind akettő igaz rám, bár semmi sem fekete a környezetemben. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimtom Posted Augusztus 20, 2007 Share Posted Augusztus 20, 2007 Amit írtam az saját megfigyelés is és ezek szerint megállja a helyét, igaz már nem első esetben. Különben meg az avatarod is és az aláírásod is fekete, illetve az utóbbiban van zöld is, de az már olyannyira sötét zöld, h. már szinte fekete, igaz még nem, de nem áll tőle messze. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Augusztus 21, 2007 Author Share Posted Augusztus 21, 2007 sziasztok! én most tapétáztam ki az előszobámat élénk narancssárgárára vagy kanárira . írtó klassz lett, és roppantul hat rám. az intenzív színe feldob, nem tud rossz kedvem lenni ha ránézek. és olyan élénk, hogy mindig úgy tűnik mintha égne a villany. és a linóleumom is a mozaikkockáival a sárga össze színét viseli. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimtom Posted Augusztus 21, 2007 Share Posted Augusztus 21, 2007 Akkor most már biztos jobban érzed magad, ha ilyen örömmel írod. Bár nem tom előtte milyen színű volt a szoba. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
GaBooST Posted Augusztus 21, 2007 Share Posted Augusztus 21, 2007 hallotam már erröl csak nem tudtam hogy meik mire jó érdekes cikk köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toomyka15 Posted Augusztus 21, 2007 Share Posted Augusztus 21, 2007 igy a leirás alapján szerintem a piros a legjobb!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimtom Posted Augusztus 22, 2007 Share Posted Augusztus 22, 2007 Én azért még így is maradok a zöldnél és a kéknél Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Augusztus 25, 2007 Author Share Posted Augusztus 25, 2007 a pirosat rendkívüli módon utálom mindenben. nem bírom elviselni. annyira idegesítő számomra, vhogy engem taszít még rózsában is. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimtom Posted Augusztus 29, 2007 Share Posted Augusztus 29, 2007 Akkor te a fehérrózsát szereted? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Szeptember 10, 2007 Author Share Posted Szeptember 10, 2007 virágszínekben is a narancs, azaz a napsárga színek, és a rószaszín pasztel színei jönnek be, de a fehér, és a lila némelyik árnyalata is bejön, közéjük tartozik. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadócka Posted Szeptember 12, 2007 Share Posted Szeptember 12, 2007 Ezeket a színről szóló dolgokat már ismertem, és valóban a kék és a zöld szín engem annyira megnyugtat, a narancs színtől vidámabb leszek. Valóban így igaz, ahogy a cikk leírta. Köszi szipi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts