hun3d Posted Augusztus 6, 2007 Share Posted Augusztus 6, 2007 Nos akinek van Hdd coolere hogy milyen?; hogy vált be?; mennyi a hdd hőmérséklete?; és mit ajál... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Augusztus 6, 2007 Share Posted Augusztus 6, 2007 felesleges, ha a ház rendesen van hűtve és a winyó nem megelegszik 42 fok felé (ha igen az nagy baj)... max zajcsökkentésre jó, a legolcsóbb 2k körül van, de mint mondom, szerintem felesleges... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hun3d Posted Augusztus 6, 2007 Author Share Posted Augusztus 6, 2007 van egy 160Gb samsung vinyóm és tegnap a régigépből átraktam a samsung alá 80Gb maxtort és maxtor fűt ám rendesen és melegiti a samsungot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Augusztus 6, 2007 Share Posted Augusztus 6, 2007 növeld a kettő között a távolságot, vagy cseréld fel őket (helyileg), ha nem segít, akkor tegyél a maxtor felé (ha van hely), ha nincs akkor alá helyezz egy 8cm-es ventit (br. 2k), átmenetileg akár celluxxal is rögzítheted... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
replica Posted Augusztus 6, 2007 Share Posted Augusztus 6, 2007 Hy! Nekem van HDD hűtőm igaz ez saját kezüleg készített ami az A64 es AMD k hez tesznek ventit azt tettem rá de így 24C körül szokott lenni. Amúgy télleg 2-3-4 ezer Ft-ért már lehet kapni boltban, de ha egy jól szellőző házad van akkor nem kötelező! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hun3d Posted Augusztus 7, 2007 Author Share Posted Augusztus 7, 2007 növeld a kettő között a távolságot, vagy cseréld fel őket (helyileg), ha nem segít, akkor tegyél a maxtor felé (ha van hely), ha nincs akkor alá helyezz egy 8cm-es ventit (br. 2k), átmenetileg akár celluxxal is rögzítheted... Most Igy van: Samsung Üres Üres Maxtor A cellux nem jó mert a meleg hatására leválik róla. Van itthon Tápból kiszerelt venti (8cm) lehet megpróbálam valahogy bebarkácsolni de lehet hogy veszek 3,5" helyre berakható Hdd coolert amit kb ahogy mondtad kapok 2k-ért Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 a meleg levegő felfele száll, tehát ha megcserélnéd a két winyót, akkor nem fűtené a sami-t , és a venti többsége is fent van, tehát innen a meleg levegő könnyen kiszáll (ha van a gép hátulján legalább 1 venti)..., de tényleg nem drága egy ilyen venti Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hun3d Posted Augusztus 7, 2007 Author Share Posted Augusztus 7, 2007 van hátul venti nos vettem egy hdd coolert (1500huf) és a 47 fokos maxtor 25-27 fokos lett Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prince008 Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 milyet vettél? pontos típus és márka Amúgy ha van még gépben 1 jó kis 90 és 120 mmes fan az sokat dob rajta, nekem eddig mindig olyan 60 volt most meg 40 max ha egésznap megy a gép Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hun3d Posted Augusztus 7, 2007 Author Share Posted Augusztus 7, 2007 hosszabb használat után megüti a 30-at de még ez is jó és már nem félek hogy lefüstöl a panel rajta amúgy Prince008 a márkája Titan Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
rivals Posted Augusztus 8, 2007 Share Posted Augusztus 8, 2007 az nem olya nrossz,nekem is TITAN van,csak a videokarin. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prince008 Posted Augusztus 9, 2007 Share Posted Augusztus 9, 2007 nekem is van 1 titan, 4000 rpm-es de nem vok képes felrakni 3,25-helyre. Ugye ha rácsavarozod a hűtőt a házon kívül akkor nem tudod berakni, mert vannak a winyótartó kis pöckök, és akkor csak házon belül lehet felrakni, vagy van valami trükk?! :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hun3d Posted Augusztus 9, 2007 Author Share Posted Augusztus 9, 2007 nekem is ez volt a gond először hogy nem fért be , az a megoldás hogy meghajlitod a kis tartókat lefelé és be is fér a vinyó nem fog leesni mert azt úgy is oda csavarozod Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prince008 Posted Augusztus 10, 2007 Share Posted Augusztus 10, 2007 igen, énis így raktam be régen, de azt hittem van valami jobb megoldás :S amúgy 1 másik módszer hogy ne keljen hajlítgatni az az, hogy veszel a boltban kiegészítőlemezeket az 5,25-s helyre és akkor oda becsavarozod a meghajtót és alá elfér a hűté és nem kell hajlítgatni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
rivals Posted Augusztus 10, 2007 Share Posted Augusztus 10, 2007 Szerintetek egy kellően erős proci hűtő elég lenne a vinyómnak? Samsung SP 120 GB Erre a hűtőre gondoltam:Cooler Master DP5 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hun3d Posted Augusztus 10, 2007 Author Share Posted Augusztus 10, 2007 hogy gondolod úgy hogy leveszed a ventit a bordáról? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojoando Posted Augusztus 11, 2007 Share Posted Augusztus 11, 2007 Samsung SP 120 GB wincsire felesleges a hűtés, max zajos lesz a géped. Légáramlatba legyen a wincsi, tehát az első levegőztető rések után következzen, és az áramlat annyira meghűti, hogy ne legyen baja. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hun3d Posted Augusztus 11, 2007 Author Share Posted Augusztus 11, 2007 de ha rossz a légáramlás a gépében akkor jól jöhet ... nekem egyáltalán nem lehet a hangját hallani a hdd hütönek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prince008 Posted Augusztus 21, 2007 Share Posted Augusztus 21, 2007 sztem hdd hűtő helyett inkább a hdd elé rakj 1 ventit, én ma vettem 1et és mind2-t hűti, és ultrahalk Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszas Posted Augusztus 22, 2007 Share Posted Augusztus 22, 2007 Szerintem a HDD hűtők csökkentik a vinyók élettartamát, mert a ventik is rezegnek működés közben(főleg ha egy idő után ki is csapágyasodik), ezért vettem én is inkább Aerocool házat(nem is volt drága kb 10000) ugyanis a vinyó elött van egy 12cm rendszerhűtő és ez úgy lehűti, hogy működés közben is hideg a HDD!Szóval én inkább egy jobbfajta házat ajánlanék mint a HDD coolert! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
replica Posted Augusztus 25, 2007 Share Posted Augusztus 25, 2007 Én sz tem meg az a kijelentés hogy a HDD cooler lerövidíti a vinyó élettartamát az nem áll helyt. Mivel sz tem akkor csak jó házakat árusítanának hdd coolert meg nem. Amúgy vannak gumiból készült casvarok amik csökkentik a rezgést szóval nem gond. De akkor elvileg a mélynyomóm is tönkreteszi a gépemet mert a géptől kb 1 méterre van. Nem hinném max nem 5 évig fog menni hanem cask 4 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts