Alarine Posted Augusztus 3, 2007 Share Posted Augusztus 3, 2007 Bogrács ételek: Babgulyás sertéshússal: hozzávalók: 1kg vörösbab 2kg sertéshús 3 vöröshagyma 2gerezd fokhagyma fűszerek izlés szerint(só bors paprika ételízesítő) sárgarépa zöldség paradicsom Elkészítés A hagymát megdinszteljük majd utána belerakjuk az apróravágott paradicsomot, és a zöldségeket. Fontos, hogy ne sokáig süssük. Az így kapott valamihez öntünk egy kis (kb egy két )dl vizet és azt befűszerezzük ízlés szerint. Ha ezzel megvagyunk akkor jöhet a hús és újra öntünk bele vizet innmáron kb egy másfél litert. Mikor a hús már félkemény beleönthetjük a babot. Ajánlom, hogy konzerv bab legyen, mert a szárazbabot egy napig ásztatni kell. Ha úgy gondoljuk akkor még fűszerezhetjük, ízlés szerint. Megvárjuk míg a bab és a hús puha lesz és lám kész a gulyás leves. Vadaspörkölt Norbi módra:) Hozzávalók: 1kg sertéshús 1kg őzhús 1kg marha hús 1kg vaddisznóhús fűszerek paradicsom(sűrített) krumpli vagy tészta. paprika. hagyma Elkészítés: A hagymát üvegesre pároljuk, majd kevés pirospaprikával óvatosan megpirítjuk, de vigyázzunk hogy meg ne égessük, mert keserű lesz tőle az étel. ezután felöntjük egy dl vízzel és kb fél dl olajjal, majd belerakjuk a húsféléket. Kb 5 perc sütés után belerakunk annyi vizet, hogy ellepje a húst.(ez főzés közben úgyis elpárolog) Félidőnél belerakjuk a sűrített paradicsomot(kb 2kisdobozzal) majd egy karikázott tv paprikát. Ízlés szerint megfűszerezzük, a vizet pedig oly mértékben pótolni, kell, hogy a végére ne legyen híg a pörkölt. Nekem olyan sűrű szokott lenni, hogy megáll benne a kanál. Ízlés szerint krumplival vagy tésztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.