davidom Posted Augusztus 1, 2007 Share Posted Augusztus 1, 2007 Egy korsó sör vagy egy nagy pohár bor naponta mintegy tíz százalékkal növeli a bélrák kockázatát - állítja egy friss tanulmány. Az Egyesült Királyság Rákkutatási Központja szerint minél több alkoholt iszunk, annál nagyobb rizikót vállalunk - a daganatos betegségek kialakulásánál is. Akik 30 grammnyinál több alkoholt fogyasztanak naponta - ez kevesebb mint két korsó erős világos sör - azoknál 25 százalékkal nagyobb a kockázat a betegség kialakulására. A kutatók 480 ezer ember adatait elemezték - írta a BBC internetes portálja az International Journal of Cancer cikke alapján. Tim Key professzor, a Rákkutatási Központ igazgató-helyettese szerint "a kutatás világosan megmutatta, hogy ha valaki több alkoholt iszik, nagyobb a kockázata a bélrák kialakulására". Lesley Walker, a kutatóközpont igazgatója szerint meglehetősen nagy a zűrzavar akörül, "mi az ivás biztonságos szintje". A brit kormány ajánlása szerint a férfiak ne igyanak napi három-négy egységnél, vagyis 24-32 grammnál több alkoholt, a nők pedig 16-24 grammnyit fogyasszanak csak. A zavart az okozza, hogy az emberek egyenlőségjelet tesznek például egy pohár bor és egy egységnyi alkohol közé, miközben a bárokban ma már egy nagy pohárba két-három deci bort is kitöltenek. A tudósok szerint szigorúbb ajánlások kellenek, a nők ne igyanak többet napi két egységnyi, a férfiak pedig három egységnyi alkoholnál. (forrás: hvg.hu) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
biohazard Posted Augusztus 2, 2007 Share Posted Augusztus 2, 2007 Ezzel az a baj hogy minden férfi tudja : 1 pohár jó vörösbor naponta és csökken a bélrák esélye. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaffry Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Pff bazz manapság már minden szarba beledöglik az ember... Lassan kenyeret se ehetsz majd úgy hogy ne legyél rákos... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
JooGee Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 igaza van Jaffry -nek. felesleges ezen gondolkozni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Ez így igaz,ma már a sima keksz is okozhat rákot,ha nem a legdrágábbat veszed,ami 20teszten ment át! Azért én maradok a sok sörnél... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
01Petya Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Ez sz.tem hülyeség, a napi 1 sör vagy 1 pohár bor az egészséges... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiero Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Ezzel az a baj hogy minden férfi tudja : 1 pohár jó vörösbor naponta és csökken a bélrák esélye. Így igaz, ezért kell folytatni ezt a jól megszokott tevékenységet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Me$$iáS Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 na valaki mondjon nekem egy dolgot ami nem káros az egészségre!!!!1dolgot egyébként minden rákot okoz ugyhogy ne foglalkozzatok ezzel!!szerintem én nem foglalkozok azzal mi lesz 50év mulva én mot akarok élni!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
biohazard Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 kórház ... nyertem? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts