tibiole Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 AVI file ketté vágása 1. Nandub (vagy VirtualDub, amelyik tetszik) elindítása. 2. File menüpont/ open video file >> megnyitod a szerkesztendõ, (vágandó) filmet. 3. A Video menüpontban kiválaszod a Direct Stream copy menüt, illetve kijelölöd azt. 4. A NanDub ablakában alul van egy csúszka. Annak baloldalt kell lennie , a film elejét jelezve. 5. Ha a csúszka ott van, akkor alatta van egy olyan gomb, amivel ezt a kezdõpontot kitudod jelölni. Ez a gombsor jobb oldalán lévõ, balra mutató nyilacskát jelöló gomb azt a gombot 1x megnyomod... 6. Utána sacra kiválasztod a film közepét, és ott megnyomod a jobbra mutató nyilacskát jelölõ gombot. Itt azonban figyelni kell arra, hogy Key-Frame elötti frame-nél legyen az a pont ... A keyframe-t egy K betüvel jelüli a progi, amit a frame-k mellett egy zárójelben jelöl. a filmben a balra és jobbra nyilakkal ( a billenytyûzeten) tudsz frame-enként (képenlént haladni elõre vagy vissza. 7. Ha megnyomtad a megfelelõ helyen a gombot, akkor most egy szakasz, a film elsõ fele kijelölésre került. Ezután : File/ save as Avi....Megadsz neki egy nevet (xxx.CD1.avi) és a progi elkezdi a mentést. 8. Ha szerencséd van, akkor kb 700MB lesz az elsõ CD mérete. Ha nem, akkor kevesebb vagy több. Ilyenkor újra kell kezdeni az egészet, amiíg kb 700MB nem lesz. Az vágási pont tehát minden esetbe keyframe elött legyen, lehetõleg olyan jelenetnél, ahol éppen nem beszélnek, illetve jelenetváltás (képváltás)van. 9. Ha ezzel megvagy, akkor az Edit menüben kiválasztod a DELETE FRAMES menüpontot. Ezzel virtuálisan törölted a film elejét, valójában persze nem). 10. Ezután a maradék filmrészletet elmented a Save As Avi menüponttal: xxx_CD2.avi néven. Azért kellett Keyframe elött 1 frame-el (képpel) vágni, hogy a második CD is keyframe-mel kezdõdjön! Ellenkezõ esetben a 2 CD kezdése zavaros lesz. Egy Avi file több keyframe-t is tartalmaz általában, így mindig lehet megfelelõ keyframe-t találni a vágáshoz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shavo666 Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 Tudom,hogy nem ide kellene de ezért nem akarok új topicot nyitni: Mivel lehet 2 avi fájlt összeileszteni? Mondjuk egy 2cd-s film esetében?Ez lehetséges 1általán? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3nC3 Posted December 7, 2005 Share Posted December 7, 2005 Hát én józan paraszti ésszel gondolkozva arra gondoltam hogy valami filmvágó progi muvie maker sony vegas stb. ben kéne összeilleszteni.Betallózod a két filet és a másodikat az első után barakod és enjoy Elvileg jónak kell lenni mert sok filmet vágtam ezekkel a progikkal össze ugy hogy állt vagy 30 db avi filebol es egybegyurtam őket... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
berti Posted December 15, 2005 Share Posted December 15, 2005 Videó vágására tudom ajánlani a (ezjoiner) nevü programot, videó egyesitésére pedig a testvérét, a (ezspitter) nevü progit! Mind a kettő kezelése pofon egyszerű, és gyors. Darabja 1,2 megabájt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loky Posted Február 1, 2006 Share Posted Február 1, 2006 Forditva, nem? ezjoiner - egyesités, ezsplitter - vágás Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flegeton Posted Június 17, 2006 Share Posted Június 17, 2006 Én is csak tudom ajánlani az ezjoiner-splitter progikat! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebus Posted Augusztus 2, 2006 Share Posted Augusztus 2, 2006 Kis kiegészítésként csak annyi, hogy virtualdub nem szereti a vbr hangokat, azt nandub tudja csak kezelni. A kettő összegyúrásából jött létre a virtualdubmod. Amúgy összeilleszteni is lehet vele. Az elsőt simán benyitva a többit pedig append szegmentként kell benyitni vele. És mindeszt direktstreamben lementeni. Továbbá a virtualdubmod előnye, hogy több hangsávot is pakolhatunk az aviba. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hef Posted Október 7, 2006 Share Posted Október 7, 2006 Videó vágására tudom ajánlani a (ezjoiner) nevü programot, videó egyesitésére pedig a testvérét, a (ezspitter) nevü progit! Mind a kettő kezelése pofon egyszerű, és gyors. Darabja 1,2 megabájt. kösz az ezjoiner-t, de az ezsplitter-t nem találtam sehol Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemdam Posted Január 5, 2007 Share Posted Január 5, 2007 Az a baj hogy Vegas nagyon lassan ment, meg ez az összes többi vágónál is igy van mondjuk erre ajánlom a Win200-et mert nekem ebbe kb harmadannyi idö menteni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gebana Posted Április 23, 2007 Share Posted Április 23, 2007 vááá, köszönöm a segítséget, éppen ezt kerestem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Nyakesz Posted Augusztus 26, 2007 Share Posted Augusztus 26, 2007 Tudom,hogy nem ide kellene de ezért nem akarok új topicot nyitni: Mivel lehet 2 avi fájlt összeileszteni? Mondjuk egy 2cd-s film esetében?Ez lehetséges 1általán? Kicsit megkésve de azért leírom.. Nem kell másik prog csak az amigvel ketté lehet vágni (józan ésszel) össze is lehet vele tenni Betallózod a filmet (CD1) majd benyomod a jól említett direct scream copy-t... MAjd benyomod neki h Append video és benyomod oda a CD2-t... MAjd SAve as és elmented oda ahova jól esik... Kb 1,4, vagy 1,7gb-os fájlok jönnek össze.. Jó esetben! Ennyi lenne... HA nem megy írjatok PM-et hali Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPeete Posted Szeptember 1, 2007 Share Posted Szeptember 1, 2007 Kis kiegészítésként csak annyi, hogy virtualdub nem szereti a vbr hangokat, azt nandub tudja csak kezelni. A kettő összegyúrásából jött létre a virtualdubmod. Amúgy összeilleszteni is lehet vele. Az elsőt simán benyitva a többit pedig append szegmentként kell benyitni vele. És mindeszt direktstreamben lementeni. Továbbá a virtualdubmod előnye, hogy több hangsávot is pakolhatunk az aviba. Hát nemtudom... nálam a VirtualDub nem kezeli a VBR-t, a NanDub igen, viszont a VirtualDubMod sem. Viszont vágársra és egyesítésre is ezeket használom. (mármint CBR-nél a VirtualDub-ot, VBR-nél a NanDubot ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzoltan16 Posted Október 26, 2007 Share Posted Október 26, 2007 heló segítenétek nekem hogy XviD filmvágó programot tudtok nekem mondani???? nagyon megköszöném..... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lac69 Posted Október 26, 2007 Share Posted Október 26, 2007 Hali ! Ha minden kodek fenn van a gépeden akkor a virtualdubbal simán kettészabdalhatod ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cselvik2 Posted Október 29, 2007 Share Posted Október 29, 2007 Kis kiegészítésként csak annyi, hogy virtualdub nem szereti a vbr hangokat, azt nandub tudja csak kezelni. A kettő összegyúrásából jött létre a virtualdubmod. Amúgy összeilleszteni is lehet vele. Az elsőt simán benyitva a többit pedig append szegmentként kell benyitni vele. És mindeszt direktstreamben lementeni. Továbbá a virtualdubmod előnye, hogy több hangsávot is pakolhatunk az aviba. A Nandub tényleg jól kezeli a VBR hangokat, csak nem találom benne seholsem a Compression menüt, ahol ugye be lehet állítani, hogy milyen legyen a kimenő videő (DivX, Mpeg, stb.) Pls segítsetek, hol tudnám beállítani a videó minőségét! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tailor Posted Február 13, 2008 Share Posted Február 13, 2008 Olvasgattam az előző hozzászólásokat és Én talán tudnék ajánlani egy jó videó vágó programot.Nemrégiben kaptam egy tv kártyát a gépembe, és a felvett műsorokból ki szerettem volna vágni a reklámokat. Sokáig kerestem az interneten, míg végül ráakadtam a Boilsoft-ra. Ennek a szoftver fejlesztő cégnek van külön vágó és összeillesztő szoftvere. A kezelésük nagyon egyszerű. Két program van:Video splitter és video joiner. Mind a kettő avi, mpeg, rm, és wmv file-kat kezel úgy, hogy közben nem kell átkonvertálni. Ha a gépen fennt vannak a megfelelő kodekek, akkor azokat használja és a vágás vagy az összeílesztés művelete nem tart több ideig mint egy másolás. A VirtualDub-ot arra használom, hogy a felvett műsornál szinkronba hozzam a képet a hanggal. Akinek van kedve az kipróbálhatja. A két programot le lehet tölteni innen: http://www.boilsoft.com Ha valakit érdekel akkor szívesen segítek! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
brekegi Posted Május 23, 2008 Share Posted Május 23, 2008 Van még egy sokformátumos szerkesztő :az Avidemux . Viszont próbaltam berakni második hangsávot , virtualdubbal és avidemuxxal (vbr) , de csak egyet volt hajlandó elmenteni .... Valami leírási ötlet mit nyomhattam félre ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardian Posted Augusztus 12, 2008 Share Posted Augusztus 12, 2008 Köszönöm mindenkinek, sikerült összerakni egy 2 cd-s filmet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erika21 Posted Június 22, 2009 Share Posted Június 22, 2009 Sziasztok Segítene valaki hogyan kell evvel a progival vágni (ezjoiner) ????Köszike előre is!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rap boy15 Posted Július 27, 2009 Share Posted Július 27, 2009 Hát én józan paraszti ésszel gondolkozva arra gondoltam hogy valami filmvágó progi muvie maker sony vegas stb. ben kéne összeilleszteni.Betallózod a két filet és a másodikat az első után barakod és enjoy Elvileg jónak kell lenni mert sok filmet vágtam ezekkel a progikkal össze ugy hogy állt vagy 30 db avi filebol es egybegyurtam őket... Szia 1. nem muvie maker hanem movie maker de mind1 2. Movie Maker, Sony vegas, Camtasia Studio, stb.... Ezzek roncsák a minöségét... Tudok ajánlani egyet Kate's Video Joiner "Sokat vacakoltam azzal, hogy normálisan össze tudjak fűzni feldarabolt videókat. Ez az alkalmazás tökéletesen megfelel erre a célra és egy kis csellel sima videó konvertálónak is haszálhatjuk. Ehhez nem kell mást tenni, mint csak az adott videót betölteni. A konvertálás hossza, mindig megegyezik a videó hosszával.Forrás: http://www.ingyenprogram.hu Támogatott formátumok Bemeneti: AVI, WMV, MPEG, MOV, MP4, 3GP, ASF. Kimeneti: AVI, WMV, MPEG, MOV (Quick Time), VCD, SVCD, DVD Miért éri meg? Egyszerűen azért, mert igyenes, és gyors, továbbá ha kell egy jó kis videóösszefűző program, akkor ez a legjobb választás http://addat.hu/500300c9/Össze-és-szétvágó.rar.html Jelszó:rapboy15 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts