fitce Posted Július 27, 2007 Share Posted Július 27, 2007 Hali!! Azt szeretném kérdezni hogy a pascalba hogy tom megcsinálni hogy fehér legyen a háttér,vagy azt hogy egy képet beilleszteni hogy az legyen a háttér?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SixHouse Posted Július 27, 2007 Share Posted Július 27, 2007 Hi! A képet nemtom, de a hátteret sztem ugy 1.textbackground(vagy már nem igazán emléxem hogy van):=white; 2.clrscr; Szal a lényeg miután átállítod a betű hátterét valamilyen színre utána egy clearscreen és már vátozik is! Remélem érthető volt ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopekicsigo Posted Július 28, 2007 Share Posted Július 28, 2007 Nem jó. Mert az textbackround(white); így a helyes. A képfeltöltésre egy modult tudnék ajánlani, amit le tudsz szedni a következő oldalról: www.prog.hu Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Július 30, 2007 Share Posted Július 30, 2007 Írhatsz is egyet... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopekicsigo Posted Július 30, 2007 Share Posted Július 30, 2007 Az is igaz, de szerintem fitce cimborám (sztem) nem tudna írni. De nem akarok senkit se becsmérelni tényleg (nem vagyok kötekedős) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Július 30, 2007 Share Posted Július 30, 2007 Én elkezdtem egy BMP-set, de megakadtam... Így áljon neki egy ilyennek az ember! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopekicsigo Posted Július 31, 2007 Share Posted Július 31, 2007 Hol a akadtál meg? hátha tok segíteni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Augusztus 1, 2007 Share Posted Augusztus 1, 2007 Magánál a beolvasásnál. Nem tudom, hogy milyen változókba és mennyit olvassak be. De már nincs is meg a forrás... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitce Posted Augusztus 2, 2007 Author Share Posted Augusztus 2, 2007 Hát annyira még nem értek a Pascalhoz csak próbálgatok...szal nem tudom mit irjak ilyen számológépekkel szórakozok ...:S Jah és azt szeretném még kérdezni hogy ha van egy program aminek .exe akkor azt én hogy tom átírni megnyitottam jegyzettömbel de ilyen kockák vagy mik jelentek meg..:S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Augusztus 3, 2007 Share Posted Augusztus 3, 2007 EXE fájlt max ASM kóddá lehet csak visszakódolni. Ezért kell a .PAS forrást megtartani. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BZF*_*kenny_evo Posted Szeptember 8, 2007 Share Posted Szeptember 8, 2007 Hi! Nem akartam új témát létrehozni, szal ide írom: Turbo pascalban hogyan tudnám megoldani hogy kinyissa majd bezárj a meghajtó tálcáját a progi? Előre is köszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pörköltszaft Posted Szeptember 8, 2007 Share Posted Szeptember 8, 2007 Hi. A legegyszerűbb ha leszeded ezt a TPU-t: http://www.programmersheaven.com/d/click.aspx?ID=F3955 Van benne egy CDROM.PAS file, ezt TPU-vá kell fordítattni a pascallal, majd megkapod a TPU-t. Ezután a TESTCD.PAS már egyszerű, elmagyaráz mindent. (amugy a parancs annyi hogy cd_open_tray; és cd_close_tray; , persze a USES sorba kell a CDRom!) Ittvan hogy tudod lefordítani a PAS-t TPU-ra: To compile the unit Before you compile it, you must first choose: Compile / Destination This will change the destination to disc (click on Compile on the menu bar to check that this has happened). If you then choose Compile / Compile, the .TPU file will be created. This is the machine code version of your library. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BZF*_*kenny_evo Posted Szeptember 9, 2007 Share Posted Szeptember 9, 2007 Hát nálam nem nagyon akar műhödni, vagy iszonyatosan láma vagyokXD, vagy bekavar a vista... De azért köszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tigermaster Posted Szeptember 13, 2007 Share Posted Szeptember 13, 2007 Hogyan kell egy programból exe fájl-t csinálni, h turbo pascal nélkül is menjen? Régen már csináltam ilyet, de elfelejtettem h melyik ez a parancs a menüben. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazsa1 Posted Szeptember 14, 2007 Share Posted Szeptember 14, 2007 A compilation menüben a "destination memory" helyett "destination disk" legyen! (csak rákatt) Akkor lemezre kerül exe kiterjesztéssel a futtatható fájl. Annyit még: ha grafikát is használsz, kell az exe mellé pl. az egavga.bgi... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tigermaster Posted Szeptember 14, 2007 Share Posted Szeptember 14, 2007 Valamiért nem hajlandó az exe fájl-t megcsinálni, pedig az iskolában meg tudta csinálni. Mit csináljak vele? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaben007 Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 Nem jó. Mert az textbackround(white); így a helyes. A képfeltöltésre egy modult tudnék ajánlani, amit le tudsz szedni a következő oldalról: www.prog.hu Tudnál egy kicsit pontosabb linket adni? Mert a kép beillesztése háttérnek, az engem most nagyon érdekelne. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Először kapcsold be a grafikus képernyőt és írj egy eljárást ami .BMP fájlt olvas. Utána betöltöd a képet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
wer003 Posted Január 24, 2008 Share Posted Január 24, 2008 textbackground(red); clrscr! A háttér beállítása után mindig rakj clrscr-t! Kb. olyan 10 szín van! Sztem nem lehet háttérképet berekakni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Január 24, 2008 Share Posted Január 24, 2008 De be lehet. Kell hozzá grafikai-fájlkezeléses ismeret. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts