nimtom Posted Július 24, 2007 Share Posted Július 24, 2007 (edited) Sajna még nincsenek konkrét adatok, csak annyi, hogy a híresztelésekkel ellentétben a Volkswagen nem dobja a süllyesztőbe a Phaeton nevet. A Phaeton remek autó volt, de első körben sokakat elriasztott a népautó jelzés a hűtőrácson. A Volkswagennek később sem sikerült széles körben elfogadtatnia a limuzint, pedig csak pozitív visszajelzések érkeztek a szakmabeliektől és a tulajdonosoktól. Mindenesetre a Volkswagen nem adja fel a harcot, a második generációs luxuslimuzinját már a Porsche Panamera vagy az Audi A6/A8 padlólemezén építi meg. A négyajtós limuzin mellett szabad utat kaphat tehát a kupé-kabrió változat, amely a Mercedes-Benz SL roadster közvetlen ellenfele lenne, de pletykálnak egy négyajtós kupé piacra dobásáról is, mely a kategóriateremtő Mercedes CLS konkurense lenne. Módosította Július 30, 2007 nimtom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr.King Posted Július 25, 2007 Share Posted Július 25, 2007 A brit Autocar munkatársai figyeltek fel az elmúlt hetekben a Lotus hetheli bázisa környékén mászkáló, wolfsburgi rendszámot viselő furcsa prototípusokra. Egy bennfentes lotusos arról számolt be az újságnak, hogy a mérnökök a VW nagy kupéján dolgoznak. A legutóbbi pletykák arról szóltak, hogy a következő Phaeton alapjaira épülő kupét a Mercedes SL közvetlen ellenfelének szánják. Az autók, melyekről képeket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, erősen rövidített tengelytávú Audi A8 kupéknak néztek ki, de arányaik megfeleltek egy nagyméretű kupénak. Bár hivatalosan még nem erősítették meg a modell körüli feltevéseket, az A8-ra alapozott prototípusok alapján arra lehet számítani, hogy az autót az A8 alumínium térvázára építenék, ami logikus lépésnek tűnik azután, hogy a Mercedes bejelentette, hogy az SL következő generációját is alumíniumból készítik. A Phaeton Ferdinand Piech gyermeke, ő volt az, aki a meglehetősen lassú eladások ellenére is erőlteti a projekt folytatását, és valószínű, hogy az ő tekintélyes nyomására van szükség a típus második generációjának megépítéséhez. Elképzelhető, hogy egy kupéváltozat megjelentetése, felpörgethetné a döcögő eladásokat. A VW-Lotus együttműködésnek még egy érdekes aspektusa van. A VW már február óta folytat tárgyalásokat a maláj Proton megvásárlásáról, és a távol-keleti cég portfoliójába tartozik a Lotus is. Így a felvásárlással a VW és a Lotus közötti szálak még szorosabbra fűződnének. Forrás: Totalcar.hu Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimtom Posted Július 25, 2007 Author Share Posted Július 25, 2007 Hüm, érdekes anyag, de ha már csak a nyitó hsz-t nézzük, már akkor nem értem, h. miért nem futott olyan nagy sikert a Phaeton. A legkisebb motorral ellátott példány is már 3200 ccm-es és egészen 6000 ccm-ig terjed a kínálat, az utóbbi 420 LE, és 100 km-en is csak 15,6 l a fogyasztása Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr.King Posted Július 25, 2007 Share Posted Július 25, 2007 Mert az emberekben valószínűleg sok az előítélet a márkával kapcsolatban. Nyilván szívesebben vesznek egy befutott "luxusmárka" palettájáról származó sikeres esetleg megbízható medellt, mint egy ismeretlen, de ugyanakor nagy tekintélyű autót. Példa lehet erre még a Hyundai Sonata, vagy például egy bármilyen Kia modell. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimtom Posted Július 25, 2007 Author Share Posted Július 25, 2007 (edited) Na ja ezért veszik meg inkább az A8-ast, vagy az S8-ast és maga a vetélytárs: http://youtube.com/watch?v=kqDYkPvY9vM&mode=related&search= habár nekem min2 jó lenne Módosította Augusztus 22, 2007 PxE Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr.King Posted Július 25, 2007 Share Posted Július 25, 2007 Szétnéztem a Használtautó.hu-n mind a két autó ára után. Az Audi A8 2002-es évjárattal nagyjából 5-8,2 millió forint körül mozog. Ezzel szemben a Volkswagen Phaeton ugyanazzal az évjárattal 7,5 és 11,5 millió forint között kapható. Én Audi fan vagyok, ezért nekem egyértelmű hogy az A8 kellene, de lehet, hogy valamivel többet is nyújt az az autó. Viszont nem kellene megkövezni érte, simán elfogadnám bármelyiket. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimtom Posted Július 25, 2007 Author Share Posted Július 25, 2007 (edited) mármint melyik az amelyiklehet, h. többet nyújt vmivel? ez már ott van: http://www.youtube.com/watch?v=omKcz-lbjVo&mode=related&search= Módosította Augusztus 22, 2007 PxE Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr.King Posted Július 26, 2007 Share Posted Július 26, 2007 Hát ez naon meleg videó! Az Audira gondoltam abban a mondatomban, hogy lehet hogy az nyújt többet valamivel a Volkswagen luxushajójánál. Bár sajnos még nem adatott meg, hogy bármelyikbe is beüljek! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimtom Posted Július 26, 2007 Author Share Posted Július 26, 2007 hogy érted azt, h. meleg videó? egyébként + néztem a vw magyar és angol hivatalos weboldalát is és már nem is lehet Phaetont venni, rendelni. Szerintem már csak max. külön kérésre busás pénzösszegért Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr.King Posted Július 26, 2007 Share Posted Július 26, 2007 (edited) Meleg videó= yoo videó. Tudom, hogy már nem lehet kapni a Phaetont. Én is utánnanéztem és többek között ezt találtam: http://totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2007.03.08.&303284 De hát ugye nem jelent meg májusban az "új" modell ezért szerintem már lemondott a Phaeton forgalmazásáról a gyártó. Módosította Augusztus 22, 2007 PxE Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr.King Posted Július 26, 2007 Share Posted Július 26, 2007 Meleg videó= yoo videó. Tudom, hogy már nem lehet kapni a Phaetont. Én is utánnanéztem és többek között ezt találtam: http://totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2007.03.08.&303284 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimtom Posted Július 27, 2007 Author Share Posted Július 27, 2007 (edited) ja ezt a cikket már én is néztem korábban és vártam is a +jelenést, de még mindig semmi. nem is valószínű, h. mostanában lesz vmi, mivel a következő cikket találtam: "Német lapinformációk szerint a VW következő csúcsmodellje szerényebb méretű és olcsóbb lesz. Míg a jelenlegi Phaeton gyakorlatilag közvetlen vetélytársa az Audi A8-asnak, addig a következő modell állítólag alig lesz nagyobb, mint az A6-os. Ezzel egyrészt megszűnik az a hatalmas szakadék, amely a VW típusválasztékában a Phaeton és a Passat között tátong, másrészt az elérhetőbb típust talán nagyobb mennyiségben lehet majd eladni. Az alapkoncepció megváltoztatása persze az fejlesztések újraindításával jár, ezért a Phaeton leváltására nem kerülhet sor 2009-ben, ahogy korábban tervezték. Sokkal valószínűbb, hogy az új típus csak 2011-ben érkezik meg." Addig is S8 ezerrel Azért a végére nyomok egy tulajvéleményt: http://totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=53926 Módosította Augusztus 22, 2007 PxE Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr.King Posted Július 28, 2007 Share Posted Július 28, 2007 Arra, hogy kisebb lesz a Phaeton azt tom mondani, hogy lehet hogy hiába lesz kisebb, ha a vásárlóknak nem tetszik annyira mint az Audi modelljei. Szerintem azok akiknek van rá pénzük hogy Phaetont vegyenek, a nagyrésze nem is tud a létezéséről, mert csak az A8, 7-es BMW és S Merci szerepel a tudatukban. Lehet hogy egy kicsit több reklámmal hamarabb és könnyebben befutott volna. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimtom Posted Július 30, 2007 Author Share Posted Július 30, 2007 Na ja, és akkor lehet, h. lenne olyan sikere, mint az új Passatnak Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimtom Posted Július 30, 2007 Author Share Posted Július 30, 2007 Hát igen, az A8 is odateszi magát: http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=32802 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djgoly93 Posted Július 31, 2007 Share Posted Július 31, 2007 Ez marha jó kocsi még nem is láttam de nekem naon teccik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr.King Posted Július 31, 2007 Share Posted Július 31, 2007 Erre csak annyit tudok mondani: Hát igen! AUDI!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts