davidom Posted Július 21, 2007 Share Posted Július 21, 2007 Megalkották a világ első A4-es méretű színes elektronikus papírját, mely farostból készült elődjéhez hasonlóan hajszálvékony s ugyanúgy gyűrhető, mégis egy LCD képernyő tulajdonságaival van felruházva. © lg-philips.com A dél-koreai LG Philips LCD által kifejlesztett megoldás 35,9 centiméter átmérőjű, 0,3 milliméter vastag s 4096 szín megjelenítésre alkalmas - közölte a világ második legnagyobb folyadékkristály-kijelző gyártója - írja a Sydney Morning Herald. Az újonnan kifejlesztett e-papír az eddigi legenergiatakarékosabb ilyen megoldás, mely csak a lapozáshoz használ áramot. „Termékünk a képernyők következő generációjának előhírnöke” – tette hozzá Chung In-Jae vezető fejlesztő mérnök és igazgató-helyettes. Az e-papír felhasználási területe ma még beláthatatlan, hiszen a pólóra varrástól az utcai reklámhordozókig számtalan helyen alkalmazható, miközben környezetkímélőbb, mint a tömeges papírhasználat. Az LG Philips előzőleg 2005 októberében mutatta be a világ első 25,65 centiméteres fekete-fehér e-papírját 2006 májusában pedig annak 35,8 centiméterest változatát, mely a leggyakrabban használt papírméret a világon. (forrás: hvg.hu) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
skaterpunktomi Posted Július 21, 2007 Share Posted Július 21, 2007 wáooo!! very érdekes!! köszi a hirt!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidom Posted Július 21, 2007 Author Share Posted Július 21, 2007 szívesen máskor is! még sok hírt fogok beírni! ahogy én is elolvastam ezt í hírt rögtön a harry potter -ből a mozgó újság jutott eszembe tessék egy kép is róla! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tropuska Posted Július 21, 2007 Share Posted Július 21, 2007 Hát ez tök frankó. Így akár a Harry Potter-t, Gíűrük urát, vagy akármimást lehetne rajta olvani Kéne egy picivel kissebb, egy USB csatlakozóval, vagy egy zsinór amin van egy USB csatlakozó és azzal tod gépphezkötni, 1 kis beépített memória 256 bőven elég és már tök könnyen akár az ágyadban, akár vonaton, akárhol lehetne olvasni, és csak 1 paírlap vastagságú és nem 1000-2000 Szerintem tök frankó lenne, de engem a 8-10"-os változat érdekelne:D Vagy akár filmet is lehetne rajta nézni.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiscsirke Posted Július 21, 2007 Share Posted Július 21, 2007 és az a legfontosabb hogy környezet barát Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
strategos Posted Július 21, 2007 Share Posted Július 21, 2007 Húúúúúúúúúúúú de maszek!!!!!!!!!!!!! nekem teccik!! és nektek???? ja és mennyi ennek memóriája??? (mert ha ha sok van neki akkor még maszekabb) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
joe04 Posted Július 22, 2007 Share Posted Július 22, 2007 szívesen máskor is! még sok hírt fogok beírni! ahogy én is elolvastam ezt í hírt rögtön a harry potter -ből a mozgó újság jutott eszembe Neked is? olvasom a hírrt, köben ez járt eszembe Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hegylako01 Posted Július 22, 2007 Share Posted Július 22, 2007 a samsung hasonló tecnologiával készit tvket most. (bbc látama riportot) elég durva volt mikor a pali összehajtota:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Július 23, 2007 Share Posted Július 23, 2007 ez nem semmi, nem is gondoltam volna h ilyet létre tudnak hozni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProZsolt Posted Július 23, 2007 Share Posted Július 23, 2007 Sajnos mozgó képek megjelenítésére még nem alkalmas, mivel elég lassan váltja a szineket Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts