meszi9 Posted Július 10, 2007 Share Posted Július 10, 2007 Budapest-Érd - Látványos, ám annál rejtélyesebb égi jelenség szemtanúi lehettek mindazok, akik péntek délben Érd térségében pillantottak a magasba. Szikrázóan világító monumentális csóva tűnt fel az égen, s állt mozdulatlanul több mint negyedórán keresztül. Nincs ésszerű és egyértelmű magyarázat arra, hogy milyen tárgy vagy eszköz hagyhatta Érd felett azt a csóvát, amelyet több mint negyedórán át lehetett látni péntek délben, a szikrázó napsütésben. Egészen bizos, hogy nem optikai csalódásról, nem légköri képződményől van szó, s a fotót sem manipulálták. A jelenséget egy autóban ülő társaság látta. - Két kollégámal együtt Érden mentünk keresztül pénteken fél 1-kor. A hátul ülő társam szólt, hogy mi az ott az égen. Azonnal feltűnt az izzó csóva. Először azt hittük, valami repülőgép húzta, de semmilyen tárgy nem látszott a közelében, és különleges hangot sem hallottunk. Az autóból kihajolva három fotót készítettem a telefonommal. A felhőket fújta a szél, miközben jóval felette átsejlett a csík, amely mozdulatlanul állt. Aztán elkezdett halványodni, szürkülni, s a végén eltűnt - idézte fel Kiss Gábor (30), aki a fotóért az olvasóriportereinknek járó tízezer forintban részesül. A Magyar Csillagászati Egyesületnél is okoztak némi izgalmat a továbbított felvételek. - Nem találkoztam még hasonlóval - ismerte el Tepliczky István (46), az egyesület titkára. - Leginkább egy óriás meteor légkörbe érkezésére emlékeztett a jelenség. Ilyet már többször is megfigyeltünk. 60-80 kilométeres magasságban keletkezhetnek hasonló nyomvonalak, főként azon a szakaszon, amelyen felrobban a beérkező meteor. A szakértő szerint azonban a hátramaradt füstcsíkokat sokkal rövidebb idő alatt szétzilálja a felsőköri légmozgás, s ilyen erős nappali világításra sem volt még példa. - A képeket az egyesület tagjaival közösen tovább tanulmányozzuk, s a szemtanúkkal is felvesszük a kapcsolatot. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
herites Posted Július 10, 2007 Share Posted Július 10, 2007 Ujabb UFO kamu... Jonnek a kicsi szurkek, keszuljetek. XD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
biohazard Posted Július 10, 2007 Share Posted Július 10, 2007 De az ilyet nem szokás közölni valakivel mielött a házára pottyanna ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
akTa Posted Július 10, 2007 Share Posted Július 10, 2007 De naív vagy Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnat1 Posted Július 10, 2007 Share Posted Július 10, 2007 lol egész élethűű lehet becsukom az ablakom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josika Posted Július 10, 2007 Share Posted Július 10, 2007 jönnek az UFO-k LOL ez jo volt majd megtámadnak ugy is most volt a JELEK simü film lehet hogy ök is látták aztán ihkletet meritetek belöle ugyhogy készüljünk fel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Július 10, 2007 Share Posted Július 10, 2007 Akkor alergiásak a vízre Áhháááááá. már értem. ez is csak egy reklám hogy "Go to tengerpart" legyen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
meszi9 Posted Július 10, 2007 Author Share Posted Július 10, 2007 De most beszélgessünk valami más elképzelhetö verziorol is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Július 10, 2007 Share Posted Július 10, 2007 A kép fake? ( hamisítvány ) na? ez milyen lehetőség? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
curly Posted Július 10, 2007 Share Posted Július 10, 2007 gyönyörű ))) nincs nagybb kép? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
biohazard Posted Július 10, 2007 Share Posted Július 10, 2007 Mekkora kell? Akkora elég hogy lásd a kis zöld emberkéket akik meglovagolják? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
meszi9 Posted Július 10, 2007 Author Share Posted Július 10, 2007 nincs nagyobb kép sajnos, telefonnal lett fotozva állitólag. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
herites Posted Július 11, 2007 Share Posted Július 11, 2007 Telefonnal nem lehet ilyen kepet csinalni. Tul szep kontrasztosak a fak, lathatok kulon a levelek, nincsenek egybesmosodva. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Július 11, 2007 Share Posted Július 11, 2007 Telefontól függ milyen képet csinál ahogy elnézem kicsibe, kicsit "pixelesnek" tűnik, tehát szerintem a telefonos dolog stimmel.... csak azt nemtudom, hogy ezt a csóvát utólag montírozták e oda, vagy nem... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
meszi9 Posted Július 11, 2007 Author Share Posted Július 11, 2007 Ezér kérdezik meg a szemtanukat mer ha sokan látták akkor a kép eredeti. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djgoly93 Posted Július 11, 2007 Share Posted Július 11, 2007 Én tudtam a Loknesi szörny után ez lesz Én az mondom akh itt abba hogy a videón a loknesi szörnyvolt az elhiszi hogy ez meteor Aki nem hitte el az sztem ezt se hiszi el Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jemo69 Posted Július 11, 2007 Share Posted Július 11, 2007 ilyen "jó" minőségű képet én is tudok csinálni a w810i-mel... sz'al a telós dolog az korrekt állítás ... a többi már nem annyira Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Július 11, 2007 Share Posted Július 11, 2007 Miért-ne lehetne igaz??? És: ha előre szóltak volna (ha egyáltalán észlelik), na abból lett volna az igazi dráma.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
meszi9 Posted Július 11, 2007 Author Share Posted Július 11, 2007 remélem minnél hamarabb kiderül mi is volt az Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Cherry Posted Július 12, 2007 Share Posted Július 12, 2007 Én ott lakok Érd mellet közvetlenül és nem láttam semit! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polip14 Posted Július 12, 2007 Share Posted Július 12, 2007 mér te péntek délben Érd térségében pillantottál a magasba ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daroth Posted Július 13, 2007 Share Posted Július 13, 2007 Ez egy baromság. Mikor elolvastam, tudni lehetett. Negyed órán át mozdulatlan maradt? UGYAN MÁR KAMU - csupa nagybetűvel (mellesleg a kép ami van hozzá, nagyjából negyven másodperc photoshoppal...) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
meszi9 Posted Július 13, 2007 Author Share Posted Július 13, 2007 Győrben is látták. nembiztos hogy ez kamu.. Tepliczky István (46), a Magyar Csillagászati Egyesület titkára egyre biztosabb benne, hogy egy meteor, esetleg egy műhold vagy annak alkatrésze hatolt be a Föld légkörébe. A 60-80 kilométer magasságban lévő csóva hosszúságát 40-50 kilométerre, átmérőjét 1-2 kilométerre becsülte. A fényerejét továbbra is erősnek tartja. - Ha éjszaka süvít át az égbolton, a telihold fényerejének többszörösével világított volna - mondta. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
petike4ever Posted Július 14, 2007 Share Posted Július 14, 2007 az tök jóó Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matati Posted Július 16, 2007 Share Posted Július 16, 2007 Sztem ez csak egy műhold volt. Én is sokszor láttam ilyet. Sőt a Balatonon egyszer 22 óra körül egy k nagy tűz lobbant fel egy pill-re. Az is egy rejtéjes jelenség volt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amen Posted Július 16, 2007 Share Posted Július 16, 2007 nem oltottad el a tábortüzet rendesen? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phonor Posted Július 19, 2007 Share Posted Július 19, 2007 Szerintem Photoshop ! Én is csináltam egyszer anyáméknak egyet .. bekamusztam ,hogy láttam ufot és lefényképeztem a kertbe .. Pedig csak egy egyszerű képet csítam Digi fényképezővel , bevittem és photoshopal toltam rá egy kék fénygömböt a megyfa alá .. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisdeak Posted Július 22, 2007 Share Posted Július 22, 2007 LoL vagy phonor! egyb. nemtom igaz-e vagy sem! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted Július 22, 2007 Share Posted Július 22, 2007 ...tűnt fel az égen, s állt mozdulatlanul több mint negyedórán keresztül... ...amelyet több mint negyedórán át lehetett látni... negyedorán keresztül mozdulatlanul áll? a kép meg elég photoshoposnak tűnik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts