Dj Nándorfalvi Posted November 19, 2005 Share Posted November 19, 2005 Joghurtos makaróni Hozzávalók:4 személyre 1 l tej, 1/2 l joghurt, 50 dkg csőtészta, 10 dkg sajt 4 egész tojás, kevés só, 0,5 dl olaj, Elkészítése: Az olajjal a tepsit kiolajozzuk.A tésztát kifőzzük. A többi hozzávalót összekeverjük, és 1 óra hosszat állni hagyjuk. Ezután a tepsibe öntjük a keveréket, és egy órán át 200 fokon sütjük. Kivesszük, ráreszelünk 10 dkg sajtot, és 4-5 percre visszatesszük a sütőbe. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Nándorfalvi Posted November 19, 2005 Author Share Posted November 19, 2005 Spaghetti Benedetto Hozzávalók: 500 g spaghetti tészta -4 dl tejföl -4 dkg vaj -egy fej fokhagyma -1,5 dl fehérbor vagy pezsgő -olívaolaj -szerecsendió/őrölt/, só, bors, bazsalikom, oregano, -keményítő -parmezán vagy egyéb sajt Elkészítése: A fokhagymákat héjában kevés olajon megpirítjuk. Ha kész kinyomjuk a héjából és belerakjuk a mozsárba a sóval, a borssal, a szárított bazsalikommal, az oreganoval és szerecsendióval együtt összezúzzuk. 4 dkg vajat felolvasztunk beletesszük a fenti masszát a tejfölt egy kis olajat és a tejfölt meg a bort vagy pezsgőt és összeforraljuk majd kevés keményítővel kicsit sűrűbbé tesszük. A még forró tésztát összekeverjük a szósszal,erre sajtot szórunk és készen vagyunk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Nándorfalvi Posted November 19, 2005 Author Share Posted November 19, 2005 Tejfölös spagetti Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 10 dkg kocka bacon, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 ek. olaj, só Elkészítése: A spagettit bő, forró, sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. Tűzálló tálba terítjük és elkeverjük a 2 dl tejföllel. 1 ek. olajon a bacon szalonnát megsütjük, majd a tésztához keverjük, ízlés szerint sózzuk. A tészta tetején egyenletesen elosztjuk a reszelt sajtot és előmelegített sütőben 180° C-on a sajt pirulásáig megsütjük. Melegen tálaljuk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Nándorfalvi Posted November 19, 2005 Author Share Posted November 19, 2005 Gombás spagetti Hozzávalók: 50 gramm spagettitészta, 10 g margarin, 5 dl víz,1 kis fej hagyma, 150 gramm gomba, 30 gramm 12 %-os tejföl,negyed leveskocka, kevés só. Elkészítése: A spagettitésztát kevés sóval ízesített vízben készre főzzük, miközben a margarinon a finomra vágott hagymát egy serpenyőben megpároljuk. A megtisztított, feldarabolt gombát hozzáadjuk, megpirítjuk és a leveskockát is hozzáadva, lefedve mintegy 15 percig főzzük. A végén tejföllel dúsítjuk, és a spagettire merjük. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagypisty Posted Január 21, 2006 Share Posted Január 21, 2006 Szerintem muterom tegnap azt csinált, mert amit leírtál azok voltak benne! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
axis Posted Április 7, 2006 Share Posted Április 7, 2006 És milyen volt? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matala Posted Február 14, 2007 Share Posted Február 14, 2007 nyami ez iszonyat finom lehet! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Június 16, 2007 Share Posted Június 16, 2007 Nem is gondoltam ilyen kombinációra, pedig minden hozzávalót szeretünk! Köszi szépen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.