Jump to content
PirateClub.hu

Spagetti, Makaróni, Metélt tészták


Dj Nándorfalvi
 Share

Recommended Posts

Joghurtos makaróni

Hozzávalók:4 személyre

 

1 l tej,

1/2 l joghurt,

50 dkg csőtészta,

10 dkg sajt

4 egész tojás,

kevés só,

0,5 dl olaj,

 

Elkészítése:

 

Az olajjal a tepsit kiolajozzuk.A tésztát kifőzzük. A többi hozzávalót összekeverjük, és 1 óra hosszat állni hagyjuk. Ezután a tepsibe öntjük a keveréket, és egy órán át 200 fokon sütjük. Kivesszük, ráreszelünk 10 dkg sajtot, és 4-5 percre visszatesszük a sütőbe.

 

Link to comment
Share on other sites

Spaghetti Benedetto

Hozzávalók:

 

500 g spaghetti tészta

-4 dl tejföl

-4 dkg vaj

-egy fej fokhagyma

-1,5 dl fehérbor vagy pezsgő

-olívaolaj

-szerecsendió/őrölt/, só, bors, bazsalikom, oregano,

-keményítő

-parmezán vagy egyéb sajt

 

Elkészítése:

 

A fokhagymákat héjában kevés olajon megpirítjuk. Ha kész kinyomjuk a héjából és belerakjuk a mozsárba a sóval, a borssal, a szárított bazsalikommal, az oreganoval és szerecsendióval együtt összezúzzuk. 4 dkg vajat felolvasztunk beletesszük a fenti masszát a tejfölt egy kis olajat és a tejfölt meg a bort vagy pezsgőt és összeforraljuk majd kevés keményítővel kicsit sűrűbbé tesszük. A még forró tésztát összekeverjük a szósszal,erre sajtot szórunk és készen vagyunk.

Link to comment
Share on other sites

Tejfölös spagetti

Hozzávalók:

 

50 dkg spagetti, 10 dkg kocka bacon, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 ek. olaj, só

 

Elkészítése:

 

A spagettit bő, forró, sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. Tűzálló tálba terítjük és elkeverjük a 2 dl tejföllel. 1 ek. olajon a bacon szalonnát megsütjük, majd a tésztához keverjük, ízlés szerint sózzuk. A tészta tetején egyenletesen elosztjuk a reszelt sajtot és előmelegített sütőben 180° C-on a sajt pirulásáig megsütjük. Melegen tálaljuk.

Link to comment
Share on other sites

Gombás spagetti

Hozzávalók:

 

50 gramm spagettitészta, 10 g margarin, 5 dl víz,1 kis fej hagyma, 150 gramm gomba, 30 gramm 12 %-os tejföl,negyed leveskocka, kevés só.

 

Elkészítése:

 

A spagettitésztát kevés sóval ízesített vízben készre főzzük, miközben a margarinon a finomra vágott hagymát egy serpenyőben megpároljuk. A megtisztított, feldarabolt gombát hozzáadjuk, megpirítjuk és a leveskockát is hozzáadva, lefedve mintegy 15 percig főzzük. A végén tejföllel dúsítjuk, és a spagettire merjük.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 10 months later...
  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...