axis Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 DARAKÁSA: Hozzávalók: 0,5l Tej kb. 10dkg Búzadara Ízlés szerint cukor és kakaó elkészítés: Először is keressünk valamilyen tűz gyújtására alkalmas eszközt(lehetőleg ne kovakövet) .A tejet öntsük ki egy edénybe(fém edényre gondolok) szóval öntsük bele a tejet.Amikor ezzel megvagyunk a tejet tegyük fel közepesen lángoló tűzhelyre forrni.Ha forni kezd a tej szórjunk bele darát és kevergessük(ne az ujjunkal mert meleg is lehet).Ha sűrűsödni kezd a tej ,ennek megfelelően zárjuk el a tűzhelyt(várjunk vele amíg kihül mert szétégeti az arcodat) .Szóval a kakaót felbontva vegyünk elő egy kis edényt és keverjük a kakaóhoz a cukrot ezt rárakva a tálba kiöntött darakására szórjuk rá. Kiskannálal a legjobb enni. de,a kiskanalat nehogy megegyétek!!! Jó étvágyat! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
wappl Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 tejbepapi rulez fahéjjal is próbáljátok ki, és kiskoromban úgy szerettem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
axis Posted November 15, 2005 Author Share Posted November 15, 2005 OH yyyyyyyeaaaaaaaaaaahhhhh.Sőt kukoricadarával és mákkal valamint darált disznóbéllel is jóóóóóóóóóóóó! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsomboy Posted Június 29, 2007 Share Posted Június 29, 2007 Jujjjjj a darált disznóbél az nyami:P Azt hittem ez smarni recept lesz, de jó volt a tálalás:P Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.