Vadócka Posted Június 18, 2007 Share Posted Június 18, 2007 Egy kínai cég olyan mobilt fejlesztett ki, amelyet akkor is lehet használni, ha nincs a közelben áramforrás, ugyanis napenergiával is fel lehet tölteni annak akkumulátorát. A Hi-Tech Wealth (HTW) gyártó a világ legelső napenergiával üzemelő telefonjaként reklámozza az S115 névre keresztelt telefont. A kínai cég képviselőinek az elmondása szerint egyetlen egy óra napfürdő negyven percnyi beszélgetéshez elegendő energiát biztosít a felhasználóknak. A kuriózum azonban az, hogy nem feltétlenül kell a tűző napra kitenni a maroktelefont, még mesterséges fénynél is fel lehet tölteni az akkumulátort, sőt ha egy égő gyertyához tartjuk azt, már akkor is beindul a töltési folyamat. Természetesen hagyományos áramforrásra is lehet csatlakoztatni a mobilt. A gyártó ellátta a készüléket MP3-lejátszóval és egy 1.3 megapixeles kamerával is, annak belső memóriáját pedig Micro-SD kártyával lehet bővíteni. A napelemes mobilt még az idén piacra dobja a HTW Kínában, annak európai forgalmazásáról azonban egyelőre nincs hír. Az S115-ért 300 euró körüli összeget kell majd fizetniük a vásárlóknak. 2007. 6. 15 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mind2 Posted Június 19, 2007 Share Posted Június 19, 2007 látta már valaki a 22 évente sötétség című filmet? -remélem értitek... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Június 19, 2007 Share Posted Június 19, 2007 Hát igen...kb annyit ér nekem mint a napenergiával működő zseblámpa... a sarkkörön hasznos lenne fél évig, de a második fél évben viszont.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atmex Posted Június 19, 2007 Share Posted Június 19, 2007 Jó ötlet! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silverr Posted Június 19, 2007 Share Posted Június 19, 2007 Szerintem nem sok értelme van.Az ember amilyen szerencsés úgyis éjszaka fog kifogyni az aksi és még csak áramközelben sem leszel :lol: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
strategos Posted Június 19, 2007 Share Posted Június 19, 2007 ezek a modern tehnika csodái szerintem nem rossz ötlet de mekkora lehet a napeleme??azért én maradnék a mostani telomnál Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
killergang Posted Június 19, 2007 Share Posted Június 19, 2007 Áhhhhh minek? Nekem tökéletes az aksis megoldás is!!! XD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
EDAdmin Posted Június 21, 2007 Share Posted Június 21, 2007 sztem is teljesen felesleges Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts