Millye Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 Szinte rém sci-fibe illő parazitát fedeztek fel nemrégiben a tudósok. Ezek elveszik az egerek természetes félelmét a macskáktól, hogy azok felfalhassák őket. Az egerek és a patkányok ösztönösen félnek a macskáktól. Ha megérzik a macska vizeletének a szagát, ösztönösen elmenekülnek, tudván, hogy veszélyben van az életük. Van azonban egy olyan élődködő, a Toxoplasma gondii, mely képes elvenni ezeknek az állatoknak ezt a természetes védekező képességét. A fertőzött egerek minden tekintetben teljesen egészségesek maradnak, csak éppen nem félnek a macskáktól. Pontosan ez is a parazita célja, mert az életcilkusát csak akkor tudja beteljesíteni, ha az egeret felfalja egy macska. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szikla21 Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 ez durva azért,s mostantol mi emberek is félhetünk!? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted Június 13, 2007 Author Share Posted Június 13, 2007 Elkapjuk a bacit és elmondhatjuk, hogy : "Nem félünk senkitől és semmitől" Ezentúl a főnöknek is csak pof@ be lesz a neve Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szikla21 Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 LOL Legalább farkas szemet nézhetek 1 krokodilal,s 1 Tigrissel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 Vhol azt olvastam, hogy többek között ezért sem ajánlják az orvosok a várandós nőknek, kismamáknak a cicamicázást.....(Sztem: mivel korunkban "csak" helyi háborúk robbannak ki, ezért a "bátrak" kénytelenek alternatív megoldást találni: extrém sportok, ámokfutás a közutakon, "miegy'smás"..... ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lac_a Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 Ez durva, ki tudja bennünk is miket nem fedeztek még fel. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
widman Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 Talán akkor jelentene veszéjt ha az egerekben ez a bizonyos félelem parazita vérszemet kap és akkor jajj a macskáknak. (talán nekünk nem ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppeddro Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 hu, ez az emberre is káros hatással lehet. mert a főnöknek beszólni még nem életveszély (kivéve, ha kétajtós szekrény), de a piroson átmenni már annál inkább. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
luzer2 Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 Lehet, hogy elkaptam? Nem félek a macskától! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Precus_92 Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 nah, egy ien jól jönne nekem is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbambu Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 Azért ez elég veszélyes mert igy igen hamar belelehet halni vmibe ha nem félünk tőle :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cobra Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 Az igen... érdekes, köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flegeton Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 Annyira nem új, mér elég rég olvastam, de a halakban is van. Az életciklusához kell a bélsár melege, akkor kikel és valami vízben megtapad, majd halakba, állatokba amik isznak vizből megtelepszik és kezdődik elölről. Egyszerűen csak nyugtató hormonokat termel és így az állat nem érez félelmet. usaban egy nőnek beteg a végbél fala nyálkahártyája, vagyis túlműködik és mondhatni maga ellen dolgozik, erre valamilyen tudós valamilyen parazitaférgeket ültetett be amik legyengítik a védekező mechanizmusokat. A nő egyértelműen szimbiózisban él a férgekkel. Ja és kb az emberek 70% hordoz valamilyen parazitát. A fentebb említett nyugtatós parazita, pl sokszor megtalálható a gyorshajtó karambolozok testében is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted Június 13, 2007 Author Share Posted Június 13, 2007 Gondoltam megosztom azokkal is akik még nem olvasták... miért is ne... tegnap volt a híreben és jó pap holtig tanul... van akiknek még talán tudok újdonságot írni és talán szívesen olvassák az ehhez hasonló híreket..... (Egyébként még nekem is új volt) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbory Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 Azért ez elég veszélyes mert igy igen hamar belelehet halni vmibe ha nem félünk tőle :D Belehalni? Az semmi... még bannolhatnak is ha hetykén beszólogatsz mindenkinek :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbeusz020 Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 brutális elég dúrva , elgondolkodtató Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXJoCXx Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 Újra érvényesül az én elvem:HA már mi emberek nem öljük egymást akkor majd a természet kezd vadászni ránk... és egyre jobb fegyverei vannak... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szikla21 Posted Június 14, 2007 Share Posted Június 14, 2007 Ez már nem más,mint Tom és Jerry élőben! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts