kripak Posted November 4, 2005 Share Posted November 4, 2005 Baileys házilag Hozzávalók: 5 dl főzőtejszín 12 evőkanál porcukor (én Canderel port használok) 3 púpozott evőkanál ír cappuccino-por 4 tojás sárgája 1 csomag vaníliás cukor(lehet igazi vaníliát is használni, de az jóval drágább) 0,5 liter vodka(ízlés szerint bármilyen) Elkészítés: A hozzávalókat a vodka nélkül csomómentesre keverjük, vagy turmixoljuk, majd hozzáadjuk a vodkát. Gyenge lángon kezdjük el főzni, de ügyelni kell arra, hogy a tojás ki ne csapódjon.(Épp csak langyosítsuk!) Mikor kész üvegekbe töltjük, és hűtőbe tesszük.Minnél tovább tud összeérni, annál finomabb.Kávéba is lehet rakni, ha épp nincsen tej vagy tejszín.Nagyon finom! Az eredetinél jóval világosabb, sűrűbb, és erősebb lessz, szerintem finomabb is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
wappl Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 én nem nagyon szeretem a likőröket, de az ünnepekre tuti összedobom ezt a családnak köszi szépen a receptet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
valaki02 Posted Április 2, 2007 Share Posted Április 2, 2007 Köszi már nagyon kerestem ezt a receptet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matala Posted Május 3, 2007 Share Posted Május 3, 2007 köszi szépen ez jóljön majd 1-2 alkalomra Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyp Posted Május 3, 2007 Share Posted Május 3, 2007 én szeretem a bélist. szerintem ezt én is összedobom hétvégére. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ModThisName Posted Május 5, 2007 Share Posted Május 5, 2007 Én is szeretem ezt az italat Összedobom egyszer az tuti Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Május 6, 2007 Share Posted Május 6, 2007 Barátnőm szereti, és még én is meg tudom inni Kösz a receptet kipróbáljuk Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankcsapas Posted Május 8, 2007 Share Posted Május 8, 2007 Köszi ezt én is kipróbálom! Az egyik ismerősöm már csinált ilyet és tuti lett! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Május 9, 2007 Share Posted Május 9, 2007 Elkészült a házi-Baileys még hűl, de belenyaltam nagyon jó izű lett, majd írok pár nap múlva a közönségsikerről. (biztos az lesz ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Május 12, 2007 Share Posted Május 12, 2007 A baileys napról napra finomabb lesz (pedig már első nap is kitűnő volt) még egyszer köszi Kripak! egy kis érdekesség remélem nem bánod valahol olvastam h vodka helyett lehet használni: -Wiskey-t ettől markánsabb ízt kap -Baccardi-rum ettől lágyabb lesz kellemes kísérletezést Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atmex Posted Május 13, 2007 Share Posted Május 13, 2007 Uh, b.. megcsináltam, aztán két napig a wc-re jártam Tuti a nyers tojás miatt. Hm, a piát eddig nem szerettem, ezután meg egyenesen undorodok tőle Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Május 15, 2007 Share Posted Május 15, 2007 Atmex! nem tudom mit csinálhattál, biztos h jó volt a tojás amit a turmix-ba dobtál ? Az enyém épp elmúlt 1 hetes, még van 1 dl és semmi mellékhatás és már meg is vettem a következő adaghoz valókat Még nekem is ízlik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atmex Posted Május 16, 2007 Share Posted Május 16, 2007 Biztos azért volt, mert csak utána vettem észre, h sárgája kell csak :> De nem baj, így legalább felmentést kaptam 2 olyan doga alól, amit nagyon nem tudok, de amúgy nagyon fontosak ;Ö) Piát azé' legközelebb már biztos nem iszok. Majd csak kávézok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Május 19, 2007 Share Posted Május 19, 2007 Atmex: :lol: legalább elönye is volt a "gyomorrotty" -nak A második főzetet porcukor helyett mézzel készítettem, és beleszórtam a megmaradt csokimikulásokat, finom,de így mégsem az igazi. Majd kísérletek még, és akár le is írhatom ha érdekel valakit Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atmex Posted Május 19, 2007 Share Posted Május 19, 2007 Na igen, bár már egy hete pirítóskenyeren és almaleven kell élnem. De az egyiket azóta pótoltam, és úgy érzem, tök jó lett (y) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsepi Posted Május 21, 2007 Share Posted Május 21, 2007 Fincsi recept,mi főzőrummal csináljuk,aztán utána a vodka magába Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsomboy Posted Július 1, 2007 Share Posted Július 1, 2007 Remek e recept! Megcsináltam, semmi tojásösszeugrás nincs benne, ha szépen kavargatod... ha meg 4 evőkanál ír kapuccsinó port teszel hozzá, és Baileyses üvegbe töltöm, a legnagyobb sznobb sem mondja meg róla, hogy nem eredeti. Le a kalappal! Igaz még én is 18 alatti vagyok, de adni kell az agysejteknek:) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
spori Posted Július 1, 2007 Share Posted Július 1, 2007 Ha a veszel fél liter rumot, 4 dl sűrített tejet, ezeket elkevered, majd felfőzől két dl vízben 2 mandulás cappuchino port (kb 3 evőkanálnyi) két evőkanálnyi cukorral, aztán amikor lehül összeöntöd a rumos sűrített tejjel, akkor valami hasonló finomat kapsz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
papuska Posted Július 2, 2007 Share Posted Július 2, 2007 nagyon köszönöm.................. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunnBulldog Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 kipróbálom a hétvégén Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts