Jump to content
PirateClub.hu

Baileys házilag


kripak
 Share

Recommended Posts

Baileys házilag

 

Hozzávalók:

 

5 dl főzőtejszín

12 evőkanál porcukor (én Canderel port használok)

3 púpozott evőkanál ír cappuccino-por

4 tojás sárgája

1 csomag vaníliás cukor(lehet igazi vaníliát is használni, de az jóval drágább)

0,5 liter vodka(ízlés szerint bármilyen)

 

Elkészítés:

 

A hozzávalókat a vodka nélkül csomómentesre keverjük, vagy turmixoljuk, majd hozzáadjuk a vodkát. Gyenge lángon kezdjük el főzni, de ügyelni kell arra, hogy a tojás ki ne csapódjon.(Épp csak langyosítsuk!) Mikor kész üvegekbe töltjük, és hűtőbe tesszük.Minnél tovább tud összeérni, annál finomabb.Kávéba is lehet rakni, ha épp nincsen tej vagy tejszín.Nagyon finom!

Az eredetinél jóval világosabb, sűrűbb, és erősebb lessz, szerintem finomabb is.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...

A baileys napról napra finomabb lesz (pedig már első nap is kitűnő volt) :P

még egyszer köszi Kripak! egy kis érdekesség remélem nem bánod

 

valahol olvastam h vodka helyett lehet használni:

-Wiskey-t ettől markánsabb ízt kap

-Baccardi-rum ettől lágyabb lesz

 

kellemes kísérletezést

Link to comment
Share on other sites

Atmex!

nem tudom mit csinálhattál, biztos h jó volt a tojás amit a turmix-ba dobtál :huh: ?

Az enyém épp elmúlt 1 hetes, még van 1 dl és semmi mellékhatás :P

és már meg is vettem a következő adaghoz valókat ;)

Még nekem is ízlik

Link to comment
Share on other sites

Biztos azért volt, mert csak utána vettem észre, h sárgája kell csak :>

De nem baj, így legalább felmentést kaptam 2 olyan doga alól, amit nagyon nem tudok, de amúgy nagyon fontosak ;Ö)

Piát azé' legközelebb már biztos nem iszok. Majd csak kávézok :D

Link to comment
Share on other sites

Atmex: :lol: :lol: legalább elönye is volt a "gyomorrotty" :P -nak

 

A második főzetet porcukor helyett mézzel készítettem, és beleszórtam a megmaradt csokimikulásokat, finom,de így mégsem az igazi.

Majd kísérletek még, és akár le is írhatom ha érdekel valakit :blink::P

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Remek e recept!

 

Megcsináltam, semmi tojásösszeugrás nincs benne, ha szépen kavargatod... ha meg 4 evőkanál ír kapuccsinó port teszel hozzá, és Baileyses üvegbe töltöm, a legnagyobb sznobb sem mondja meg róla, hogy nem eredeti.

 

Le a kalappal!

 

Igaz még én is 18 alatti vagyok, de adni kell az agysejteknek:)

Link to comment
Share on other sites

Ha a veszel fél liter rumot, 4 dl sűrített tejet, ezeket elkevered, majd felfőzől két dl vízben 2 mandulás cappuchino port (kb 3 evőkanálnyi) két evőkanálnyi cukorral, aztán amikor lehül összeöntöd a rumos sűrített tejjel, akkor valami hasonló finomat kapsz!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...