wappl Posted November 4, 2005 Share Posted November 4, 2005 (edited) Füstöltsajtos lepény border='0' alt='user posted image' /> Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag réteslap 20-25 dkg füstölt sajt 1 szál póréhagyma 3-4 tojás 2-4 dl tej 2 dkg vaj 1-2 púpozott evőkanál liszt 1 evőkanál mustár só, bors 2 evőkanál olaj 3 evőkanál zsemlemorzsa Elkészítés: A réteslap felét kiolajozott, közepes tepsibe terítjük, a lapok között is kicsit megolajozzuk, megszórjuk a morzsa felével. Az olvasztott vajon megforrósítjuk a lisztet, felöntjük annyi tejjel, amennyivel közepesen sűrű mártássá áll össze. Kihűtjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját, a sót, borsot, mustárt, felkarikázott póréhagymát és a reszelt sajtot. A sütőt előmelegítjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A habot a masszához keverjük, majd a tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk morzsával, befedjük a maradék réteslapokkal, közöttük és a tetején kissé megolajozzuk. Közepes lángon aranybarnára sütjük. Hidegen szeleteljük, mert a sajt olvadtan nehezen vágható. Ha egy kicsit több füstölt sajtot, hagymát, sót teszünk bele, isteni sör- vagy borkorcsolya, kínálós. Ekkor kisebb kockákra érdemes vágni. Ha főételnek, illetve gyerekeknek szánjuk, érdemes egy kis nem-füstölt sajttal vagyíteni és enyhébben fűszerezni. Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
wappl Posted Február 2, 2006 Author Share Posted Február 2, 2006 (edited) Füstöltsajtos-sonkás Párnácska Salátával Venni kell: Fagyasztott leveles tészta sonka füstöltsajt tojás ízlés szerint saláta alapanyagok A leveles tésztát hagyjuk kiolvadni. Majd kiterítjük. Négyzetekre vagdossuk. Egy doboz tésztából 18négyztet szokott kijönni. Az így kapott szeletekből 9 szélét bekenjük tojással, majd középre helyezzük a sonkát, és a sajtot. Majd egy másik tésztadarabot ráteszünk, és az oldalaikat összenyomkodjuk. Sütőpapírra rakjuk őket, a tetejét bekentük tojással, hogy szépen megpiruljon. És reszeltsajtal kicsit megszórjuk. Előmelegített sütőben 10-15percig teljes lángon sütjük. A sütő ajtaját nem szabad ilyenkor kinyitni. Majd kb.5percig kis lángon még benthagyjuk. A salátát összeállítjuk ízlés szerint, és tálaljuk Ha jól csináltad, kb így fog kinézni : Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Február 2, 2006 Share Posted Február 2, 2006 hát most csöpög a nyálam...amúgy sem ettem 2 napja mást, csak pár szál ropit, mert elkapott a jelenleg menő vírus, jajj, de megenném ezt most!!! guszta! ha lesz időm, kipróbálom!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
wappl Posted Február 2, 2006 Author Share Posted Február 2, 2006 Én most lábaltam ki belőle úgyhogy tudom milyen rossz Mihamarabbi gyógyulást 1ébként elfelejtettem említeni, hogy a képen mivel a saláta joghurtos öntetet kapott, így a párnácska fölött látható fehér darabos izé, az fokhagymás-joghurtos pulykamell Valami iszonyatosan egyszerű az elkészítése. A felkockázott cicifilét egy éjszakára beletesszük fokhagymás joghurtba. Egy kicsit lehet tejjel higítani. Majd másnap ugyanabban a löttyben kell megfőzni, ill. párolni. Hogy mennyire legyen híg, azt tej hozzáadásával változtathatjuk. Én még egy kis sajtot is szoktam hozzá rakni, az szépen beleolvad Szinte mindennel lehet enni Akár önnálóan, rizzsel, krumplival. De így, saláta részeként is kitűnően megállja a helyét Egy kis kurkumával is meg lehet bolondítani Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.