Hef Posted Május 31, 2007 Share Posted Május 31, 2007 Melyik programnyelvbe érdemes belefogni az alábbiakat figyelembevéve : -mac osx és windows kompatibilis programokat lehessen írni (ez fontos) -időtálló legyen (pár év múlva ne jelentsen korlátot) -az alapokat könnyen meg lehessen tanulni nem vagyok tájékozott de szimpatikusok : -java (sok helyen és sok platformon előfordul) -itt : http://www.kernelthread.com/mac/osx/programming.html - olvasgattam (macosx programming) Minden jellegű választ szívesen fogadok, előre is kösz ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Június 1, 2007 Share Posted Június 1, 2007 Szerintem azt válaszd amelyik a legkönnyebb: Pascal Ez ugyan nem hiszem, hogy Mac-on megy, de én még arról nem is nagyon halottam... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cantrepeat Posted Július 25, 2007 Share Posted Július 25, 2007 Én is a Pascalt javasolnám. Ez a legkönnyebb; nagyon hamar meg lehet tanulni. Ami pedig minden programnyelvben közös: az algoritmusok, a módszerek. Ha megtanulsz egy algoritmust, akkor már csak a szintaktikáján kell változtatnod. Onnantól kezdve min1 lesz hogy Pascal, Java, C vagy éppen D. A Freepascal legújabb verziója epdig már rengetegféle operációs rendszert támogat. Mac OS sok verzióját, de még Gameboy Advancere, Dreamcastra is tudsz vele írni; a Linux az alap és mivel még a FreeBSDt is támogatja, még az XBOXot sem tartom elképzelhetetlennek.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heine Posted Augusztus 19, 2007 Share Posted Augusztus 19, 2007 Üdv! Én a Java-t javasolnám, ugyanis: ingyenes széles kötben használt egyszerű a szintaktika plattform független gyors Én pl ebben fejlesztek. A pascal sztem elavult és nemsok előnyre teszel szert azzal, ha megtanulod. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bendesoft Posted Szeptember 23, 2007 Share Posted Szeptember 23, 2007 Én a pythont javaslom. Szinte ugyanazok jellemzőek rá mint a java-ra. A platformfüggetlenség miatt, ha egyszer megírtad a progid, akkor akármilyen oprendszeren fut, feltéve ha fenn van a futtató környezet. A java-val szemben, sokkal könnyebben tanulható nyelv, és gyorsabban is lehet fejleszteni benne. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Szeptember 24, 2007 Share Posted Szeptember 24, 2007 FreeBSDt is támogatja, még az XBOXot sem tartom elképzelhetetlennek.... Ha rájössz, hogy lehet -e vele gamekonzolra fejleszteni küldj privátot! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nalylon Posted Szeptember 25, 2007 Share Posted Szeptember 25, 2007 Helló. Most kezdenék neki a programozásnak és az a kérdésem hogy melyikkel nyelven kezdjek neki a tanulásnak a semmiből? Melyiket a legkönyebb elsajátítani és egyben könnyű is kezelni? És még valami: A javában miket lehet programozni? Előre is köszi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts