Jump to content
PirateClub.hu

Homeworld 2

JohnNicholas
 Share

Recommended Posts

A Homeworld 2 egy valós idejű stratégiai videojáték folytatása a Homeworld-nek, amelyet a Relic Entertainment fejlesztett, és 2003-ban a ma már nem létező Sierra Entertainment kiadó adott ki. Története Hiigara válaszlépéseit mutatja be egy új ellenséggel, a Vaygr-rel szemben. A játékmenet új irányt vesz a grafika és a hangzás javításával. Szemben az eredeti játék szorosan azonos Kushan és Taiidan erőivel, a Vaygr és Hiigaran űrhajók jelentősen különböznek a tervezésben és az alkalmazásban.

A Homeworld 2 folytatja a Hiigaraiak és vezetőjük, Karan S'jet epikus küzdelmét. Sokan azt hitték, hogy megpróbáltatásaik véget érnek, amikor visszatérnek Hiigarába, a sors azonban nem volt ilyen kegyes a száműzöttekhez. A Hiigaraiaknak most egy új és elkeseredett ellenséggel kell szembenézniük, egy renegát klánnal a galaxis keleti peremvidékéről, akik az ősök hatalmát gyakorolják. A Homeworld 2 az Anyahajó és legénysége bátor utazásának krónikája a galaxis legősibb régióiba, hogy szembeszálljanak új ellenségükkel, és felfedezzék a száműzetésük mögötti igazságot.

Négy évvel ezelőtt kezdtem el tanulni, hogyan kell módolni a Homeworld 2-t. A Homeworld 2 előtt a Star Trek Armada 2-t móddoltam. A Homeworld 2 grafikája sokkal jobb minőségű az ST Armada 2-höz képest, így egy 3D modellező programmal építettem néhány hajót, majd átvittem őket a HW2 játékba. Minden megfelelően működött. Sajnálatos, hogy a régi AMD Sempron számítógépem alaplapja két évvel ezelőtt meghibásodott, ami miatt sok fontos fájlt elvesztettem, köztük ezt a módot is. Tervezem, hogy újra létrehozzam a korábbi módot,  hozzáadva ugyanazokat a hajókat (és újakat is) a Homeworld 2 ingyenes játékmódhoz.

ss00001.jpg

ss00002.jpg

Ez az űrhajók valóban jól néznek ki a Homeworld2-ben a Star Trek Armada 2-ben található űrhajókhoz képest. Szándékomban áll létrehozni egy másik űrcsatát a Terranok és a Lenureaiak között,  felhasználva ezúttal a Homeworld 2 adottságait. Az első képen látható egy Khvars harci szállítóhajó a Khvars flottából. A középső képen egy Saytan osztályú nehéz hajó. A harmadikon Saytan osztályú nehéz csatahajó és nehéz űrcirkáló található. Ezeket jómagam terveztem, inspirálódva Snowdon King „Uezen” című űrfantasy regényéből. A hajók textúrái csak tesztelésre szolgálnak, lehetséges megváltoztatni amikor a mód elkészül. 

Ezt az ingyenes játékmódot készitettem el a Star Trek Armada 2 és az ingyenes Fleet Operation-hoz, már több mint 10 évvel ezelőtt, majd 2 évvel ezelőtt nekiálltam hogy a ezt az ingyenes módot áthelyezzem a Homeworld 2-re is. Csak sajna nem úgy alakultak a dolgok ahogy vártam, de majdcsak elkészül megint ez a mód és jobb lesz mint a legelső változat. Aki kiváncsi több képre a Homeworld 2, Uezen Space Battles módját illetően, itt lehet megtekinteni.

Nincs szándékomban többet foglalkozni a Star Trek Armada 2 játék módolásával. Itt az ideje hogy a Homeworld 2-re is időt forditsak. 

Másik kedvenc stratégiai játékom a Gratuitous Space Battles. Ez talán még könnyebb módolni mint a Homeworld 2 vagy a Star Trek Armada 2.

-

Akit érdekel a könyv, meg lehet rendelni az Amazonon: Uezen-Science-Fiction-Snowdon-King  vagy elektronikus formában: Uezen: A Science Fiction Novel

ss00003.jpg

Ss000013.jpg

Ss000066.jpg