suse Posted Május 27, 2007 Share Posted Május 27, 2007 Lenne egy kis gondom a fent említett routerrel: Eddig működött rendesen eltekintve egy-két apróbb problémától. Most is használom, viszont az elöbb át szerettem volna állítani és behalt a netem. A beállításai eddig úgy néztek ki, hogy: 192.168.2.1 a router ip-címe és a gépeknek 192.168.2.x-től felfelé dhcp-vel volt kiosztva. De statikus ip-címeket szerettem volna beállítani a gépeken, ezért kilőttem a dhcp-t és beállítottam a gépemnek mondjuk a 192.168.2.39-es ip-címet. Mikor ez kész volt kapcsolódtam a netre, a router státusz oldalán minden ok, kap ip-címet a szolgáltatótól, látja a dns servereket, alapértelmezett átjárót, etc. Viszont a net nem megy. Tudom pingelni a routert és ennyi. Valami ötlet, hogy mi lehet a gond??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smurf Posted Május 28, 2007 Share Posted Május 28, 2007 Statikusan add meg a DNS szerverek IP címeit is a gépen és az alapértelmezett átjárót. Kubuntunál az átjárót a 2. fülön is meg kell adni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
suse Posted Május 28, 2007 Author Share Posted Május 28, 2007 Köszönöm a segítséget Smurf, így már megy. De fura mert úgy emlékszem, hogy mikor megvettem a routert és nem ment rajta a dhcp, akkor nem kellet beállítani a kilenseken csak az ip-címet és a netmaskot. /Bár lehet, hogy rosszúl emlékszem / Még 1x kösz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smurf Posted Május 28, 2007 Share Posted Május 28, 2007 Nm, valószínűleg rosszul emlékszel, még Windows alatt is be kell állítani, ha nem dhcp-n kapják a címet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts