grabo Posted Október 26, 2005 Share Posted Október 26, 2005 TIRAMISU A tiramisu egyszerű, gyorsan készülő desszert. Divatos, lassan már az újságosnál is kapni. Minden második ember, aki nálam evett tiramisut, elkérte a receptjét. Ilyenkor én cipelhetem azt a böhöm német szakácskönyvet az első fénymásolóhoz, hogy kimásoljam azt a fél oldalt. Soha többet! Következik a Tiramisu, ahogyan azt a „Die besten Rezepte" (Unipart, Stuttgart 1990) elképzeli. (Persze nem bírtam ki, itt-ott beledumáltam.) Hozzávalók 4-6 személyre: 2 evőkanál instant kávé, 3 tojássárgája, 4 evőkanál méz, 300 g mascarpone, 3 tojásfehérje (Esetleg a fent említett három sárgájához tartozó? Nem írták…) 1 piskótalap 1 evőkanál kakópor A kávéporból 2 deci vízzel kávét főzünk és kihűtjük. A tojássárgáját a mézzel habosra verjük és hozzákeverjük a mascarponét. Habot verünk a fehérjéből és az iménti krémhez adjuk (ekkor már csak a legszükségesebb mértékben keverjük, mert a fehérjehab a zsíros mascarpone társaságában hamar összeesik). A krém harmadát egy lapos tálba öntjük. Rátesszük a piskótalapot és meglocsoljuk a hideg kávéval. Megszórjuk kakaóporral. Ráöntjük a maradék krémet, arra is kakaóport szórunk, és hidegre tesszük. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
green Posted Október 27, 2005 Share Posted Október 27, 2005 Asszem ezt kiproszálom THX Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
wappl Posted Január 17, 2006 Share Posted Január 17, 2006 Hozzávalók: 40 dkg piskóta 50 dkg mascarpone 25 dkg cukor 4 db tojás 3 dl kávé kakaópor A tojások sárgáját összekeverjük egy evőkanál cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük. A mascarponét a maradék cukorral krémesre keverjük. Hozzáadjuk a mascarponéhez a cukros tojássárgáját, majd így teszünk a tojások kemény habbá vert fehérjével is. A babapiskótákat kávéba mártjuk, egy réteget egy nagy tál aljára teszünk. Erre a rétegre egy adag tiramisukrémet teszünk, elsimítjuk, majd egy újabb réteg kávéba mártott babapiskótát teszünk rá, végül pedig befedjük a maradék mascarponés krémmel. Tálalásig hűtőben tartjuk, kakaóporral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
no2 Posted Április 8, 2006 Share Posted Április 8, 2006 Ilyet mi is szoktunk csinálni, csak mi 3 tállal... nemtom, mennyi egy olyan zacskó babapiskóta, de 3 zacskó, és az pont 3 nagy tál. egy kis rummal(nagyon kevéssel, nem kell berúgni, épp, hogy csak érezni lehessen) még job... csak tipp Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balea Posted Április 28, 2006 Share Posted Április 28, 2006 A párommal ez a kedvenc édességünk, ezért van némi tapasztalat az elkészítéssel kapcsolatban: - Eddig a Tu$kó gazdaságos babapiskóta vált be a legjobban erre a célra. Kb. 10 másodperc alatt fel tud szívni annyi kávét, hogy utána fincsi legyen. Dolgoztam már olyan piskótával is, hogy 2 perc áztatás után is száraz maradt a belső része. Arra érdemes figyelni, hogy ne ázzon el teljesen a piskóta, mert a későbbi tárolás során a tál alján összegyűlik a víz, amely nem túl étvágygerjesztő... - Meg lehet bolondítani egy kis Bourbon vaníliás cukorral is (Dr. 5ker forgalmaz ilyet), nagyon kellemes lesz tőle. Nem kell megilyedni a cukiban levő kis fekete darabkáktól (szerintem vanília darabok). - A nagyobb hiper-szuperekben 2 féle mascarponét lehet kapni. Van egy csilli-villi dobozos (asszem Szabolcsi Mascarpone) és egy egyszerűbb kinézetű (sajna a neve nem jut eszembe, de a fedőkupak alatti papír egyik oldalán a termék neve, a másikon pedig elkészítési javaslatok vannak. Én ez utóbbit javaslom, mert sokkal lágyabb és krémesebb, mint a másik. Remélem tudtam segíteni emme finom csemege még finomabbá tételéhez. :non_banana2: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
majlimate Posted Május 10, 2006 Share Posted Május 10, 2006 Frankó kis cucc Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
v4k0nd Posted Május 11, 2006 Share Posted Május 11, 2006 Már csorog a nyálam! Thx! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeRgÖöÖöÖ Posted Január 13, 2007 Share Posted Január 13, 2007 Én is nagyon szeretem a Tiramisut, én is sokszor készítem el! Az én tapasztalatom szerint a Sp@r-os babapiskota a legjobb! A Mascarpone-ból azt szoktam venni aminek ha levszed a tetjét akkor abban benne van a recept is! Én az alapján csinálom, és nagyon finom, bár egy kicsit változtattam rajta! A 3dl erős fekete KV helyett én 3in1ben KVt csinálok, ugy max másfél deci vizzel és abba öntök egy burításnyi sütő rumot. Ezáltal nem lesz keserű a süti amikor esszük! (Meg mint ha irna a recept tejet is,de én azt nem szoktam belerakni) A babapiskotát lerakom a tálba és én teáskanállal szoktam mindegyiket 2x meglocsolni, nem áztatom, mert nagyon átnedvesedik, de igy pont jó lesz! És ami a legfontosabb.. Ízlések és pofonok!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipacs Posted Január 13, 2007 Share Posted Január 13, 2007 énisszeretemnagyon!!! anyum szokott csinálni rengetegszer Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted Január 17, 2007 Share Posted Január 17, 2007 köszi! Én is Nagyon szeretem! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
donbb Posted Január 25, 2007 Share Posted Január 25, 2007 Latom vannak inyencek a lenyeg h a mascarpone igazi olasz markaju legyen mert tapasztalatok szerint csak azok a jok.Sajna van nehany nem tul olasz csak olasz nevu termek is.En most Olaszban elek es bar soha nem csinaltam meg egy nenike almondta a receptet.Hat sztem o csinalja a vilag legfinomabb tiramisujat!!!Bar nem igazan emlekszem mert nem en irtam le de az biztos h amikor berakjuka hutobe annak legalabb egy ejszakat kell allnia es igen vmi ital altalaban keves rum is kell bele de tenyleg eppen hogy csak egy pici.A babapiskota tenyleg nem mindegy ok is vmi viszonylag puha jo szivokepessegut ajanlottak.A kremrol is magyarazott vmit de en nem ertettem tulsagosan sajan ennyit took megosztani veletek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vismajor Posted Február 15, 2007 Share Posted Február 15, 2007 A Mascarpone-ból azt szoktam venni aminek ha levszed a tetjét akkor abban benne van a recept is! Azt talán a Szarvasi Mascarpone..... A kávéba mehet egy kis Bayleys is, attól még finomabb lesz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnat1 Posted Április 1, 2007 Share Posted Április 1, 2007 nah majd 1szer nekifutok:P fincsi lesz:D köszi a receptet:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted Április 30, 2007 Share Posted Április 30, 2007 egyszer bevágtam 2 tálat állati finom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted Május 2, 2007 Share Posted Május 2, 2007 Köszi a receptet! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
recko Posted Május 4, 2007 Share Posted Május 4, 2007 Mi a picsa az a Mascarpone? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Május 4, 2007 Share Posted Május 4, 2007 Nem picsa, hanem egy nagyon finom olasz krémsajt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
recko Posted Május 4, 2007 Share Posted Május 4, 2007 Osztan hol lehet oat' szerezni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted Május 4, 2007 Share Posted Május 4, 2007 boltból Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
punky Posted Június 14, 2007 Share Posted Június 14, 2007 Mi a múltkor mascarpone sajt helyett camping sajtból csináltuk,hozzá tejszin kis cukor és fincsi lett. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomirad Posted Június 14, 2007 Share Posted Június 14, 2007 A kedvenc sütim. Kösszi a receptett. Mosmá én is probálkozok vele. Eddig csak keresztanyum csinálta. :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaffry Posted Július 24, 2007 Share Posted Július 24, 2007 Tiramisu receptek Tiramisu receptek Tartalomjegyzék Receptek Ananászos tiramisu Epres tiramisu (Lajos Mari) Eredeti olasz Tiramisu Holland tiramisu 1. Holland tiramisu 2. "Igazi" tiramisu Őszibarackos tiramisu Szedres tiramisu Tiramisu 1. Tiramisu 2. Tiramisu 3. Tiramisu 4. Tiramisu 6. Tiramisu 7. Tiramisu 8. Tiramisu 9. Tiramisu 10. Tiramisu 11. Tiramisu 12. Tiramisu 13. Tiramisu 14. Tiramisu Ági módra Tiramisu a Slágerrádiótól Tiramisu a Webcuki-ból Tiramisu egyszerűen Tiramisu (kicsit bonyolultabban) Tiramisu Kriszta módra Tiramisu másként Tiramisu, másképp Tiramisu (olasz recept) Tiramisu szőlővel Tiramisu, tojás nélkül Tiramisu Zsuzsa módra http://www.megaupload.com/?d=MY2HF0XO Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
s7or4x Posted Július 25, 2007 Share Posted Július 25, 2007 Köszi szeretem a tiramisut ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaffry Posted Július 25, 2007 Share Posted Július 25, 2007 Én is, de még nem próbáltam a recepteket de tuti biztosak Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam0921 Posted Augusztus 9, 2007 Share Posted Augusztus 9, 2007 Ez ki**************** jó kaja heeee:D:D:D:D:D imádom!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.