franek62 Posted Május 29, 2022 Share Posted Május 29, 2022 Hargitai György - Magyar Konyha - Édességek - 1999 A figyelmes olvasó számára később kiderül, hogy ez egy tortafantázia fedőneve, de számunkra e könyv születését is jelenti. Persze ha nem bukkannának itt összefüggésre, megnyugtatásul: nem az Önök "készülékében" van a hiba! Hiszen kevesen tudhatják, hogy a könyvben szereplő finomságok elkészítője és receptjük tollbamondója, Czermann János - aki többek között a Magyar Konyha című gasztronómiai magazin cukrásziskolájának vezetője - ugyan szakmai előéletét tekintve sok-sok évig cukrász volt, jelenleg azonban egy nagynevű szállodánk pékségének a vezetője. Ő tehát a pék. S hogy mi volt az álma? Nos, hogy az ország legjobb dzsesszdobosa legyen. S hogy ennek mégis mi köze a könyvhöz? Hogy nem lett az! Megmaradt édes mesterségénél, és ha Önök sikerrel sütik meg süteményeit, már nem hiába tette. Erre pedig minden esély megvan, mert e kötet a legkedvesebb, legjobb receptjeit tartalmazza. Ebből következik, hogy nem alap cukrászkönyvről, hanem válogatásról van szó. Persze mindez nem azt jelenti, hogy ezeket az édességeket csak a legképzettebb mesterek képesek megsütni. Gondot okozott, hogyan csoportosítsuk a recepteket; végül ábécébe sorolásukat találtuk a legpraktikusabbnak. Őszintén reméljük, hogy nemcsak szép, hanem a gyakorlatban is jól használható könyvet nyújtunk át, amit újra meg újra fölütnek, hogy elkészítsék belőle a család kedvenc kókusz- vagy citromtortáját, ananászos csigáját vagy éppen gyümölcskenyerét. Mindezek sütéséhez, majd maradéktalan bekebelezéséhez oly sok örömet és jó kedvet kívánunk, amennyiben nekünk volt részünk a kötet készítésekor. pdf 29mb https://data.hu/get/13311709/EDESSEGPDF.zip 5 10 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts