Popular Post franek62 Posted Március 22, 2022 Popular Post Share Posted Március 22, 2022 Csapó Katalin - Az ínyenc polgár asztalánál A világhírű magyar vendéglátás megszületését idézi fel képes szakácskönyvünk, Az ínyenc polgár asztalánál. A színes képekkel és korabeli metszetekkel gazdagon illusztrált kötet nemcsak annak jár utána, hogyan és mit ettek ínyenc elődeink, de ma is megfőzhető receptekkel, tipikus menüsorokkal csábítja olvasóit kísérletezésre. Csapó Katalin könyve a magyar konyha jelentős korszakait, illetve témáit bemutató kultúrtörténeti szakácskönyv-sorozat, a Régi idők konyhája első darabja. pdf 25mb https://data.hu/get/13238601/INYENCPDF.zip 6 16 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
franek62 Posted Október 22, 2024 Author Share Posted Október 22, 2024 Csapó Katalin, Éliás Tibor - Dobos és a 19. század cukrászata Magyarországon Dobos C. József 125 éve alkotta meg azóta is népszerű tortáját. Az évforduló és a mester előtt tisztelgő kétnyelvű könyv első része a magyar cukrászat 19. századi izgalmas történetén vezet keresztül. Híres budapesti és vidéki cukrászdák, a cukrásztársadalom jeles képviselői, valamint az édességszerető korabeli közönség által kedvelt termékek elvenednek meg a gazdagon illusztrált kötet lapjain. A könyv második része tárgyalja Dobos C. József életútját, a Dobos-torta születését és fogadtatását, ismerteti az eredti receptet. Édességkedvelők, a gasztronómia és vendéglátás története, valamint a 19. századi Magyarország társadalom- és kultúrtörténete iránt érdeklődők számára egyaránt izgalmas olvasmány Csapó Katalin és Éliás Tibor könyve. pdf 58mb 2010 pdf https://data.hu/get/14357922/DOBOSPDF.zip 3 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts