Szipi Posted Május 24, 2007 Share Posted Május 24, 2007 Számítógép kétmillióból Nyolc mag, három gigahertz, hat gigabájt memória, ha bonyolult kód lennék, biztos összeszarnám magam tőle. Az új Mac Prót arra találták ki, hogy gátlástalanul feldolgozza az adatokat, méghozzá gyorsan, ami többé-kevésbé megy is neki. Azért nyolc mag nem kétszer annyi, mint négy, ráadásul az egymilliós konfigurációt még bővíteni is kell, hogy használható legyen. Párhuzamos adatfeldolgozás, mi? A gyártóknak, a vásárlóknak nem volt elég egy mag, többet akartak, hát most megkapták: nyolcat. Amikor megjelentek az első dualcore processzorok, a legtöbb felhasználó még azt se tudta, mihez kezdjen velük. Aztán jöttek a négymagosok, ezekből elkészültek a nyolcmagos rendszerek, de a legtöbb felhasználó még mindig nem tudja, mire jó ez az egész. A játékok nem gyorsabbak, internetezéshez egy magasabb órajelű Pentium is elég, az átlagos júzer meg ritkán tömörít, vág hd-filmet, és filterezik Photoshopban egyszerre. Ez legyen az ő bajuk, mondják a gyártók, a profi felhasználók viszont igénylik a teljesítményt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jemo69 Posted Május 24, 2007 Share Posted Május 24, 2007 na nekem csak akkor kéne egy ilyen gép, ha hozzámvágnák... de 2 millióért nem éri meg, és am sem tudnám kihasználni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anavrin Posted Május 24, 2007 Share Posted Május 24, 2007 Szierntem is felesleges, hiszen még a kétmagot is alig lehet kihasználni, najó talán már ki lehet,de a négyet még semmiképp sem! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
coollaca Posted Május 24, 2007 Share Posted Május 24, 2007 Majd 50 ev mulva nekem is ilyenem lesz csak h tudjatok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hundii Posted Május 25, 2007 Share Posted Május 25, 2007 Elfogadnék egy ilyet , de megvenni nem msotanában fogom . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbi Posted Május 25, 2007 Share Posted Május 25, 2007 Szierntem is felesleges, hiszen még a kétmagot is alig lehet kihasználni, najó talán már ki lehet,de a négyet még semmiképp sem! egy átlag felhasználó nem használja ki a 2 magot se de photoshophoz/videóvágáshoz stb a 8 mag pont jó.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josh87 Posted Május 25, 2007 Share Posted Május 25, 2007 Én egy saját bejáratú erőművet is kérnék mellé. Mekkora nagy fogyasztása lehet? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsolti Posted Május 25, 2007 Share Posted Május 25, 2007 Csodás... Csak állni kell a számlákat ilyen gép mellett... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Tommy Posted Május 25, 2007 Share Posted Május 25, 2007 Nekem elég lenne játékra ez a gép Az ára meg egy autóra Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
01Petya Posted Május 26, 2007 Share Posted Május 26, 2007 Ha belegondolok h mennyi lett költve erre a gépre akkor 1 milla simán ott van Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
killergang Posted Május 26, 2007 Share Posted Május 26, 2007 Nah ennyi az a pénz amiért nem fogok gépet vásárolni... lol Sztem játékra tökéletes ilyen konfig is: AMD x2 4200 2gb ram és mondju egy ATi RADEON x1950PRO nah ilyenre költenékugytom ezen a mostani játékok maxo mennek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfamenyet Posted Június 2, 2007 Share Posted Június 2, 2007 Tök mind1 mert fél év múlva ez a gép a felét se fogja érni mert addigra feltalálják a 16 magot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danyi Posted Június 2, 2007 Share Posted Június 2, 2007 Már feltalálták, a kérdés csak az, hogy mikor adják ki, helyyezik a gyártósorra stb... GeForeból már rég a 10-es szérián dolgoznak, holott még a as is csak most jött meg... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts