Mia Posted Február 1, 2021 Share Posted Február 1, 2021 Nemrég hirtelen korlátozott lett az internet elérésünk. Felhívtam a Digit, kidertítette, hogy a wifi router ment tönkre. Átmenetileg kiktattuk, amíg nem eszek egy másikat. sajnos, azóta minden bekapcsoláskor újra csatlakoztatni kell az internetre a gépet, név és jelszó beírásával. Windows 8.1-et használok. Mit, azaz hogy kellene beállítanom még ahhoz, hogy simán csatlakozzon? Digis tv, telefon, net van, modemmel. Azóta megérkezett az új wifi router (Archer C54,) de hiába dugja a párom össze, a TP-Link oldala sem jön be( se számmal, se a tplinkwifi.net). Gonmdolom, a hibás-hiányos alapbeállítás miatt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kfhazi Posted Február 1, 2021 Share Posted Február 1, 2021 Én nem vagyok szakembere a témának, de szerintem a wifis modemeknek egyedi "tartozéka" (legalábbis az én szolgáltatómnál) a kapcsolódáshoz szükséges adatok. Magyarul új eszköz esetén új adatokat kell megadni a kapcsolódáshoz. Ez az én estemben a modem alján megtalálható, bár nem ilyen szépen leírva hogy felhasználónév és jelszó, de a modem neve alatt ott a 8 karakter jelszó is. Nem valami ilyesmiről lehet szó? Természetesen a környéken lévő modemeket mind látja a laptop, amiből ki kell választani a sajátot, de az ehhez szükséges információk mind ott vannak a modem alján. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mia Posted Február 1, 2021 Author Share Posted Február 1, 2021 Köszönöm a választ, de a probléma wifi router nélkül, csak a gép és a modem összekötésénél áll fent elsőként, tehát alapból nem jó valami a beállításban. hálózati és megosztási központ, új kapcsolat, csatlakozás az internethez, PPPoE beírása jelszóval -ezt csináltatta a Digi végig és minden alkalommal újra végig kell kattintgatnom, meg beírni a felhasználónevet, jelszót. A router nincs beiktatva, csak a modem és a gép között van kapcsolat. Ilyenkor szélessávú kapcsolatok jönnek létre, beszámozza, hogy hanyadik, az Ethernetre meg azt írja, hogy nincs hálózati hozzáférés. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirusz1 Posted Március 26, 2021 Share Posted Március 26, 2021 Nekem úgy rémlik meglehet jegyeztetni vele a beirt jelszót Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts