RED 659 Posted Február 25, 2009 Share Posted Február 25, 2009 sózott pirított napraforgómag Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProCukor Posted Február 25, 2009 Share Posted Február 25, 2009 Naná,hogy Szotyi ,nincs jobb érzés mint a foci meccsen szétköpködni Pontosan. (én is a szotyira szavaztam) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
StEeL10 Posted Február 25, 2009 Share Posted Február 25, 2009 szotyira szavaztam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbee34 Posted Február 25, 2009 Share Posted Február 25, 2009 Egyértelműen: És hogy miért? Táplálkozás-élettani szempontból a tök legértékesebb része a magja, mivel kis mennyiségben is jelentős tápértéket képvisel. Az E vitamin értékes antioxidáns, védi a sejteket az öregedéstől, valamint daganat és érelmeszesedés megelőző hatása is van. A B1 vitamin jelentős szerepet tölt be a szénhidrát anyagcserében. A B2 vitamin és a niacin fontos enzimek alkotórésze, részt vesznek a szöveti légzésben, az oxidációs-redukciós folyamatokban és a méregtelenítésben. Továbbá a tökmag magas magnézium (970 mg/100 g) és kálium (920 mg/100 g) tartalmával, valamint kedvezően alacsony nátriumtartalmával segít optimalizálni a szervezet ásványi anyag egyensúlyát, valamint hatékonyan vesz rész a szív és érrendszeri megbetegedések (pl. magas vérnyomás) megelőzésében. A másik dolog,mert nagyon finom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudi Posted Május 26, 2009 Share Posted Május 26, 2009 Szotyi a tökmaggal többet kell bajlódni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pupák95 Posted Május 26, 2009 Share Posted Május 26, 2009 Tökmag párti vagyok. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
molly_1313 Posted Május 26, 2009 Share Posted Május 26, 2009 Mindkettőt szeretem, de szotyizni könnyebb, nem kell a kibontással annyit tökölni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts