blockbuster Posted Május 8, 2020 Share Posted Május 8, 2020 Kedves fórumtársak ! Szíves véleményeteket, segítségeteket kérem, mi lehet a gond. Több külsőm van, különböző kapacitásúak (500 MB, 1 TB, 2 TB), amik használatba vétele simán ment. Most az egyik márka 4 TB-s változata nem akarja felvenni a kapcsolatot a géppel. Nem tudom számít-e valamint az op, WIN XP. A tálca alján megjelenik az ikon a hardver biztonságos eltávolításához, tehát ott felismeri a gép, de a saját gép kapcsolatnál nem jelenik meg. Kérem szíves véleményeteket ! S.O.S. ! Köszönettel ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BDaWe Posted Május 8, 2020 Share Posted Május 8, 2020 Alapjáraton az XP csak 2 TB-ot kezel. A 4 terás vinyód GPT partíciós táblával van formázva, ezt nem ismeri az XP, csak az MBR táblát. Egy újabb oprendszerrel szerelt gépben tudod törölni a partíciót a lemezkezelőben (diskmgmt.msc), átkonvertálod 4K szektorméretű MBR partíciós táblássá, és megformázod. Így elvileg az XP is fogja tudni kezelni. 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
blockbuster Posted Május 8, 2020 Author Share Posted Május 8, 2020 Kedves BDaWe ! Figyelmedet, segítségedet nagyon szépen köszönöm. Ezekre a tényezőkre nem gondoltam. Első olvasatra halvány sejtelmem sincs, a tanácsolt változtatásokat hol tudom elvégezni, vagy elvégeztetni. Ismételt köszönettel és üdvözlettel ! :) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BDaWe Posted Május 9, 2020 Share Posted Május 9, 2020 Ha nincs a közelben újabb gép, akkor tölts le egy ingyenes partíciókezelő programot, és ott próbáld meg MBR táblássá particionálni. Pl. Minitool Partition Wizard vagy AOMEI Partition Assistant. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts