meristin Posted Október 17, 2005 Share Posted Október 17, 2005 SonyEricsson K750i Frekvenciasáv GSM 900/1800/1900 WAP Van Telefonkönyv mérete db 500 Memória mérete 34 Mb Készenléti idő 400 Beszélgetési idő 9 Súly 99 Méret 100*46*20.5 Vibra hivásjelzés Van Kihangosítás Van Játék Van Számológép Van Grafikus kijelző Van Kijelző mérete pixel 176*220 Színes kijelző Van Színárnyalatok száma 262k Óra Van Ébresztés Van Hanghívás N/A Hangjegyzet Van Magyar nyelvű menü Van Fax és adatátvitel Van Konferenciahívás Van Infraport Van Csengőhang letöltés Van Operátorlogó letöltés Nincs Akku LiPo Dallamszerk. Van Polifonikus csengőhang Van Beszédkódolás N/A Hivószám kijelzés Van GPRS Van EDGE támogatás Nincs Blackberry támogatás Nincs EMS Van MMS Van Bluetooth Van MP3 támogatás Van Rádió Van Beépített kamera Van Kamera felbontása 2 Mpixel Video támogatás Van GPS Nincs Java Van Vodafone VitaMax 74.990 Vodafone előfizetés 42.990 Pannon akciós 49.900 Kártyafüggetlen (Amigo GSM) 79.900 <span style='font-size:14pt;line-height:100%]TESZT</span> Megjelenés Megjelent a Sonyericsson sikerszériájának újabb darabja, a K750i. Első ránézésre nagyon hasonlít az előző K700 modellhez. Hasonló méretű a kijelző, és szögletesek formák. Billentyűzetben már némi eltérést találunk, nem átlátszóak, ugyanakkor jól nyomogathatóak és a joystick is megfelelő érzékenységű. A készülék oldalán a hangerőszabályzó gombokon kívül megtaláljuk a memória kártya helyét is. A memóriakártyát bármikor minden fennakadás nélkül vehetjük ki és tehetjük be. A telefonhoz alapból egy 64 Mbyte-os Memory Stick Pro-t kapunk átalakítóval. Ezenkívül a doboza tartalmaz egy átlagos headsetet is, némi leírást a telefonhoz, egy USB kábelt, amivel tölteni is lehet a telót, és egy telepítő CD-t. Megfordítva a készüléket egy lehúzható "ajtót" találunk ami a 2 Megapixeles, autofokusszal megáldott kamerát és egy nem kis teljesítményű mobil fényt rejt. Kijelző A kijelző 176*220 pixel 262 ezer színnel és TFT technológiával készült. A tökéletes minőségű, megfelelő gyorsaságú és a napfény mellett is jól látható. A színek szépek és kontrasztosak, a fényképek se fakóak a kijelzőn. Betűmérete megfelelő, bár néha kicsinek mondható. Sms írásnál végre vastagított betűk vannak, így jobban láthatóak. Menűje ikonos elrendezésű, szép színes és elég gyors is. Akkumulátor Az akkumulátor 900 mAh kapacitású Li-polimer. A gyártó szerint ez kb. 9 óra beszélgetésre, és 400 óra készenléti időre elég. Az akkumlátor sűrű használat mellett is elég sokáig, akár 3 napig is bírja (sok fényképezés, mobil fény használat, zenehallgatás). Csengőhang 40 szólamú polifonikus dallam megszólaltatására is alkalmas a készülék, de kezeli az mp3-at is, amit érdemesebb most már beállítani csengőhangnak. Végre az sms-ek hangját is megváltoztathatjuk. Hangszórója minősége egész jó, de maximum hangerőn kissé torzitja az mp3-akat vagy a rádiót. Ez a torzítás megmarad a füles használata közben is, de amennyiben kicsit leveszük a hangerőt, egész kellemesen hangzást biztosít a készülék. Telefonkönyv A telefonkönyve maximum 500 bejegyzés eltárolására képes. A bejegyzéshez fényképet is rendelhetünk és csoportokba is rendelhetjük őket. Eldönthetjük, hogy a készülék a telefon memóriáját vagy a SIM kártyát használja alapértelmezetként. Bejegyzésekhez maximum 15 adatot tárolhatunk. Üzenetek Sms, MMS, E-mail és azonnali üzenet küldésére van lehetőségünk. MMS-ben küldhetünk képeket, hangokat és videót is. A szövegbevitel megfelelő sebességű. A teszt készülékben volt magyar nyelv és magyar T9 is, természetesen ez kikapcsolható. Üzenet írásnál lehet változtatni a karakterek méretét is. Testreszabhatóság Különböző színekkel és témákkal megváltoztathatjuk a telefonunk kinézetét. Egészen gyorsak az animációk a kijelzőn, nem akadoznak. Alkalmazások és extrák Letöltések : ezt kiválasztva, választhatunk, hogy melyik kategóriába lépünk be, képek, csengőhangok, videók, stb... A kategóriákon belül új könyvtárakat is hozhatunk létre. Naptár: havi, heti és napi nézet áll rendelkezésünkre. Esemény létrehozásakor bőven van lehetőségünk, hogy minden részletet beállíthassunk: kezdés, befejezés, időtartam, emlékeztető Ébresztőóra: beállíthatjuk mikor ébresszen a telefon. Számológép: egy általános számológép E-mail kilens. Rádió: az RDS funkcióval ellátott rádió szépen szól. Headset csatlakoztatása kötelező hozzá, állomások tárolásán kivül képes az rádió csatornák nevének kijelzésére is. Mp3 lejátszó: szépen szól, csinálhatunk lejátszási listákat is. Állíthatjuk a hangszínt és szépen kijönnek a mély hangok is. Háttérbe téve más funkcióját is használhatjuk a telefonnak, érezhető lassulás nélkül. Kommunikáció Van infra portja, bluetooth és GPRS, de nem támogatja az EDGE hálózatot. Java Támogatja a java Midp2.0-át. Java motorja elég gyorsnak mondható. Találunk benne előre telepített játékokat és alkalmázásokat is. Fényképező Maximálisan 1632 × 1224 -es képet képes készíteni (még kezeli a 640*480 és 160*120-es felbontást is). A mobilt az oldalára fordítva tudunk a legkényelmesebben fényképezni. Ilyenkor fölülre kerül az elsütő gomb, ami tényleg úgy működik már, mint egy digitális fényképezőn: benyomjuk picit, befókuszál, majd jobban benyomva a gombot elkészíti a képet. Az elsütő gombtól kicsit távolabb található a 8* digitális zoom-t szabályzó gombpáros. A lencse ajtó kinyitásával automatikusan bekapcsol a fényképező. Lehetőségünk van éjszakai, makro és megvilágított képek készítésére. A mobil fény elemlámpaként is használható, s egy kisebb szobát elég jól be is lehet vele világítani. A képek mobilhoz képest kitűnő minőségüek. Videó A telefonnal készíthetünk 128*96 és 176*144-es felbontású 3GP videó fájlokat hanggal együtt. Minősége közepes a visszajátszási sebesség elfogadható. Memória A telefonban 38 mega memória áll rendelkezésünkre. Ezt szabadon felhasználhatjuk, de dughatunk a készülékbe Memory stick duo-t és pro-t is, egészen 1 Gigabyteig. WAP Class 10-es, a böngészője a 2.0-as WAP szabványt támogatja. Lehetőség nyílik képek, hangok, animációk, játékok letöltésére. Támogatja a különböző betűstílusokat is. Elég gyors a WAP böngésző és szépen jelennek meg rajta a tartalmak. Kezeli az xHTML oldalak megjelenítését és a táblázatokat is. Amit érdekesnek találtunk: Szögletes forma Jól felszerelt telefon Joystick finom Menüben a navigálás gyors volt Amit érdemes lenne változtatni: Nagyobb felbontású és méretű kijelző EDGE támogatás Jobb minőségű füles Ami nagyon tetszett: Jó minőségű kijelző, még erős napfényben is Szépen szól az MP3 Remek minőségű kamera Nagy tudás, kis méret Nagy készenléti idő Összegzés Ha szeretnél egy jó minőségű telefont, egy digitális fényképezőt és egy mp3 lejátszót rádióval, akkor megtaláltad a megfelelőt. Bónuszként ott van a beépített mobilfény ami zseblámpaként is használható. Nem árt bele venni egy kicsivel nagyobb memóriakártyát. A tesztért köszönettel tartozom a Telefonguru.hu-nak! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyember Posted December 26, 2006 Share Posted December 26, 2006 Ez valóban jó kis telefon. Amióta megleptem magamat vele,nem tudom letenni.....Eddig szuper,remélem kés?bb is igy lesz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaboca Posted Január 2, 2007 Share Posted Január 2, 2007 én is ost kaptam meg ezt a jo kis telot és nagyon bejönn minden van benne ami kellnekem csak a memoriája kicsit kevés de sebajj Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadócka Posted Január 16, 2007 Share Posted Január 16, 2007 A páromnak van ilyen mobilja. Nagy szám volt amikor megvettük! Ámultunk, hogy milyen szép a kijelzője és milyen jó képeket készít. Másfél éves a telefon, de még mindíg jól működik, remélem fog is. Szerintem egyelőre nem lehet elvárni azt, hogy digitális fényképezőgép szinten fog fényképezni egy mobil. Persze van már külföldön 5 vagy 8 megapixeles, de az az igazi, amit a fényképező csinál. Én személy szerint egyébként meg vagyok elégedve a képekkel, számunkra jó.. . Hát igen a mem.kártyája kissé kicsi amit adnak hozzá.. nem árt legalább egy 256-ost vagy 512-est venni bele.. ezt leszámítva ajánlom mindenkinek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedcop Posted Március 7, 2007 Share Posted Március 7, 2007 Kiroá telefon, az biztos. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedcop Posted Március 7, 2007 Share Posted Március 7, 2007 Memóriaproblémát 512-es kártyával megoldottam. Egy bosszantó dolgot tudnék mondani, hogy a kijelző nagyon maszatolódik... És talán a joy-os megoldás sem a legjobb, de mindezeket leszámítva baromi jó teló, sőt az egyik legjobb telefonom, amim valaha volt. Zsirály! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schofield Posted Március 15, 2007 Share Posted Március 15, 2007 Nekem 1GB-s kari van benne ,de lehet kéne egy 4GB-s Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bécikeeee Posted Március 15, 2007 Share Posted Március 15, 2007 most jelen pillanatban mennyi a piaci értéke egy ilyen telónak? havertól akarom majd megvenni, mert ő most vett egy új telót, nekem meg eladná a 750ijét, csak még árat nem tudott rá mondani. annyit tudok, hogy minden tartozéka megvan(füles, adatkábel...), és a joystik is müxik. na kb mennyit ér MOST egy ilyen teló? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMmY_hun Posted Április 22, 2007 Share Posted Április 22, 2007 hát szerintem olyan 25-30, ha független és szép állapotú. többetn em nagyon ér. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olipapa Posted Június 14, 2007 Share Posted Június 14, 2007 Nekem is ilyen van nekem nagyon tetszik! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nekim Posted Június 30, 2007 Share Posted Június 30, 2007 nekem is ilyen van csak elázott és becoptam vele igaz csak 6 rongy lesz strand közelébe többet nem viszem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
spdeluxe Posted Július 1, 2007 Share Posted Július 1, 2007 Nekem is ez van,imádom! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Július 1, 2007 Share Posted Július 1, 2007 Enyém is k750i - nagyon bejött!!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszkyy Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 Jó gép. Most vettem, de véletlen földhöz vágtam, betonon. Ahoz képest jól bírta, igaz rendeltem hozzá másik házat. Kamera fedél bevágódás, meg minden sarkon, meg pár helyen. Amúgy tenyleg jó telefon. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Memnon Posted Július 12, 2007 Share Posted Július 12, 2007 Én már mikor megjelent kinéztem, de még bírja a K700i-m ,így nem cseréltem le. A kamerakérdéshez meg annyit, hogy lehet akár 10 megapixeles is, az objektív, maga a lencse, ami a fényképezés lényege, nem pedig a megapixel , az helyhiány miatt sem lesz soha olyan, mint egy fényképező, arra meg amire igazából készült, hirtelen egy-egy képet csinálni erről-arról, arra meg tökéletes, de a 0.3-as vga kamera is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
petike4ever Posted Július 12, 2007 Share Posted Július 12, 2007 Én nemrég vettem 32 rugóért a trémobilnál, nagyon bejön, király kis teló, viszont a leírás hibás. Nem 1 gigáig bővítheted hanem 4ig. 2 gigáig elbírja, 4 gigánál már lassul a telefon ezért a szoftverét frissíteni kell. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Augusztus 4, 2007 Share Posted Augusztus 4, 2007 Valaki cserélne egy ilyen telót ? (PM) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
abors Posted Augusztus 5, 2007 Share Posted Augusztus 5, 2007 Helló szerintem is nagyon király kis telefon. Én is most vettm 25 kemény magyar ruppóért. Csak az a baj hogy kifutó telefon és már ez volt az utolsó db. Ahozképest hogy talefon elég szép képet készít és szép a kijelzője is. NA meg elég elegáns kis telcsi. Ui.: nem tudtok "akciósan" jó memória kártyát bele? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
petike4ever Posted Augusztus 5, 2007 Share Posted Augusztus 5, 2007 én elég érdekes árajánlatokat kaptam, mert egyik helyen 8rugó az 512-es, másikon meg 6000 az 1 gigás. de neten 26000-ért vehetsz sony 1 gigásat is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petterson Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 2 éve van ilyen telóm, most cserélem w880i-re a zeneőrületem miattxD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nagyokos Posted Augusztus 8, 2007 Share Posted Augusztus 8, 2007 4 gigáig bővíthető? én úgy tudtam h csak 2-ig, és a W800i-t lehet 4-ig persze tévedni emberi dolog am van még 1 hiba a leírásban, a zoom 4x nem 8x... mondjuk digitális szal ugyse használja senki nekem 15 hónapja van ilyen telóm, eddig semmi baja nem volt, aug 20-ai esőt is túlélte mondjuk most veszem észre h joy kezd kicsit romlani dehát ennyi idő után meg én am is elég sokat játszok vele (joy-al) XD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
$$$Lacika$$$ Posted Január 16, 2008 Share Posted Január 16, 2008 Nekem is egy ilyenem van.De le cserélem mert szar. :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csadi001 Posted Január 19, 2008 Share Posted Január 19, 2008 mért szar? nekemis ilyenem van és tuningoltam is meg még fogom nagyon jó telefon egyedül 2 telefonra cserélném le: k850 és a w960 k850: 40MB belső + 4gb ig bővithető és 5mpixeles kamera van benne w960: 8gb os belső memóra , 3.2 Mpixeles kamera van benne Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tusnyák Posted Február 16, 2008 Share Posted Február 16, 2008 Hátrány : kevés ram , JOYSTICK Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj bigrod Posted Március 11, 2008 Share Posted Március 11, 2008 üdv én is 1 büszke k750i tulaj vagyok és az a kép az elején az k750i? me szerintem ez 1 d750i igaz hogy hardverileg semmi külömbség a 2 között de akkor is sztem feketébe jobb .... jah és EZ NEM SZAR!! nagyon sokmindent lehet vele csinálni! mondjuk a joy az engem is idegesít mert már kicsit szar de nem baj meg jelenleg boxolásra vár mert sikerült hazavágni (box = adatkábel vagy valami ilyesmi sztem még nem volt vele szerencsém) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
domperke Posted Április 22, 2008 Share Posted Április 22, 2008 nekem is ilyen telcsim van és nagyon szeretem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
0123jani Posted Április 26, 2008 Share Posted Április 26, 2008 A képet cseréld le, mert az egy Sony Ericsson D750i. Ugyanazt tudja, mint a K750i csak a K750i-nek megújult a kinézete. Nekem is Sony Ericsson K750-im van és nagyon megvagyok vele elégedve nagyon szeretem. Lehet fogok belevenni, egy 1Gb-os memóriakártyát! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Április 29, 2008 Share Posted Április 29, 2008 Nekem lassan egy éve van, és egyáltalán nem rossz telefon. A joystick-ja kifogástalanul működik, tudni kell vele bánni. Az enyém annyiban más, hogy w800i szoftvert tettem rá, és kapott egy 3D-s menüt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
larive Posted Május 6, 2008 Share Posted Május 6, 2008 nekem is bejön, csak a joystick(remélem jól írtam)néha nem működik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kope Posted Május 17, 2008 Share Posted Május 17, 2008 nekem jó minden: joystick kamera 521MB kártya van benne elég de majd leesz még bővités. nekem lassan 1 éve van meg de még bírja... Üdv. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts