JarvanIV Posted December 20, 2018 Share Posted December 20, 2018 adott ez a proci: QuadCore AMD Athlon X4 860K, 3700 MHz Ezt hivatalosan 4000 lehet huzni. Hogy kell huzni? mert a biosban látom, hogy nem csak a mhz -et huzni, hanem a voltot is. azt is kell, vagy elég csak a mhz-et? Szóval miképpen megy ez? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BDaWe Posted December 20, 2018 Share Posted December 20, 2018 A 4 GHz max turbo nem azt jelenti, hogy addig lehet hivatalosan húzni, hanem hogy önmagát automatikusan addig tuningolja (nem biztos, hogy mind a négy magot egyszerre). Mivel K-s prociról van szó, a szorzót kell állítanod a biosban. Most 37-en (vagy talán 40-en) van, azt húzhatod, ha elég jó a cucc, akkor olyan 45-ig elmehet. Igen, kell hozzá pluszban feszültség, de lehet, hogy az alapjáraton beállított elegendő valameddig. Egyenként menj feljebb a szorzóval, és nézd, hogy stabil-e a gép. Ha nem, akkor lehet emelni a feszültségen (Vcore, CPU voltage esetleg VCC néven lesz a biosban). Egy gyors kereséssel a max feszültség, amit ajánlanak folyamatos működéshez 1,475 V. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarvanIV Posted December 20, 2018 Author Share Posted December 20, 2018 3700 nél, X37 volt, akkor az a lesz a szorzó, gondolom... Amikor felhuztam a procit 4300 ra , akkor a szorzója is automatikusan felment X43-ra. A voltot 1465-ig tettem fel. 4400 e- és 1465 felett már kifagyot a windows gép indításkor. M-ég reggel megnéztem, a teszteken 4300, 4400 ig ajánlották huzni a procit. Köszi mindent! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts