taxo Posted Május 17, 2007 Share Posted Május 17, 2007 Hy, szükségem lenne a egy két tanácsra. Az a problémám, hogy C-ben(nem C++, nem C#) kellenének tippek, hogy hogy lehet kezelni az időt. Pontosabban nekem nagyon kis intervallumonként kellene mérnem az időt, minimum ezredmásodperces nagyságrendben. Valamiért nem tudok rájönni a clock() függvény mikéntjére. A referncia szerint ez egy clock_t aritmetikai adattípussal tér vissza, de hogy lehet ezt kezelni, esetleg int-té konvertálni, vagy egyszerűen csak kiiratni a printf-el(%d-t nem veszi be, folyamatosan nullának tekinti, %f, %lf-re pedig egy negatív értéket ad vissza). Amúgy linux alatt csinálom, meglehet, hogy nincs joga lekérdezni a prociidőt azért jön vissza %lf-el negatívba. Ez esetben, hogy lehet rávenni hogy hozzáférjen? Minden építő jellegű megoldás érdekelne, konkrétan az LPT porton kellen időt mérnem egy-egy bizonyos jel között. A többi része már megvan a proginak, csak az időméréssel nem tudok zöld ágra vergődni. A segítséget előre is köszönöm. Ja és minél hamarább, holnapra be kell adnom a cuccot. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xray Posted Május 18, 2007 Share Posted Május 18, 2007 Ajánlom figyelmedbe a gettimeofday() függvényt és a timeval struktúrát Így akár ciklusok futásidejét is mérheted Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
taxo Posted Május 18, 2007 Author Share Posted Május 18, 2007 thx. közben már magam is rájöttem mi volt a gond, a clock() függvény meg a usleep() valamiért nem szeretik egymást, így egszerre csak egyiket kell használni. Mellesleg most a clock()-al megoldottam, zseniálisan működik, de még mindég nem tudtam beadni(mellesleg nem a saját hibámból), de ez már egy másik történet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts