Tommy241 Posted Február 29, 2016 Share Posted Február 29, 2016 Sonkás sajtos rakott burgonya! A sonkás rakott burgonya annyira ízletes, hogy akár ünnepi főétel is lehet húsvétra, családi vacsorákra. Egyszerű, gyors, és mesésen finom. Hozzávalók: 25 dkg főtt-füstölt sonka 1,2 kg burgonya 4 tojás 3 dl tejföl 1-2 evőkanál olaj 5 dkg vaj 5 dkg zsemlemorzsa 10 dkg sajt őrölt bors só Elkészítés: A sonkát ledaráljuk vagy apróra vágjuk, a megtisztított burgonyát sós vízben puhára fűzzük, majd karikára vágtuk. A tojássárgákat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, sóval, borssal fűszerezzük, és simára keverjük. A sonkát kevés olajban jól átforrósítjuk. A burgonya felét kivajazott, morzsával kihintett tűzálló edénybe tesszük, a tetején egyenletesen elosztjuk a sonkát, és befedjük a megmaradt burgonyával. Ráöntöd a simára kevert habarást. Reszelt sajttal megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Jó étvágyat hozzá! 4 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.