Tommy241 Posted Január 8, 2016 Share Posted Január 8, 2016 Joghurtban pácolt fűszeres csirkemell Ha változtatni szeretnél a klasszikus rántott húson, így tedd! A fűszeres csirkemell mindenkinek ízlik majd. A joghurtban pácolt csirkemell sokkal szaftosabb, mint a sima rántott hús. A panírt még különlegesebbé teheted, ha a zsemlemorzsához sajtot keversz. A fűszeres csirkemellhez rizs, krumplipüré és saláta is illik. Hozzávalók ( 4 személyre): 1 kg csirkemellfilé 10 dkg zsemlemorzsa 2 dl joghurt 2 gerezd fokhagyma só bors őrölt chili kakukkfű Elkészítés: A csirkemelleket mosd meg, vágd vékony szeletekre, szükség esetén klopfold ki. Öntsd egy nagy, zárható edénybe a joghurtot, keverd hozzá a sót, a borsot, a chilit, a kakukkfüvet, nyomd bele a fokhagymát. Forgasd meg a pácban a szeleteket, majd hagyd benne őket egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek. Az a legjobb, ha egy egész éjszakán át pácolódnak. Sütés előtt a csirkemelleket vedd ki a joghurtos keverékből, és szórd meg őket alaposan zsemlemorzsával. A felesleget ütögesd le róluk. Ügyelj, hogy mindenhova elegendő mennyiségű panír kerüljön! Forrósíts olajat egy mély edényben, és körülbelül tíz perc alatt süsd aranybarnára a szeleteket. Közben forgasd meg őket. Majd szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le. Elkészítés ideje: Elkészítés: 20 perc, pácolás: 2 óra, sütés: 30 perc Jó étvágyat hozzá! 2 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.