Kebella Posted Január 2, 2016 Share Posted Január 2, 2016 Hozzávalók: 75 dkg liszt 1 dl tej 3 dkg élesztő 1 evőkanál cukor 12 dkg zsír 16 dkg margarin csipet só 2 egész tojás +1 a kenéshez A töltelékhez: baracklekvár darált dió túró cukor vaníliás cukor citromhéj Elkészítés: Az élesztőt a tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk. Majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk és kb. 30 percet pihentetjük a tésztát. A megkelt tésztacipót lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk. A lekvárt ízesíthetjük dióval, a túrót ízlés szerint citromhéjjal, cukorral, vaníliás cukorral.A kiszaggatott tészta felére tetszés szerinti tölteléket halmozunk, majd ráhajtjuk a tészta másik oldalát. Tojással lekenjük, és 180 fokos sütőben szép pirosra megsütjük.Amikor kisültek, porcukorral meghintjük. Jó étvágyat hozzá! 3 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.