Kebella Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Hozzávalók:2 csomag gesztenye massza50 g puha vaj1-2 ek. rum Krémhez:1 cs. vaníliás puding4 ek. kristály cukor3 dl tej2 dl tejszín2-3 ek. porcukor1 csomag habfixálóés kb. 9 db babapiskóta a lezáráshozMáz:100 g étcsokoládé1 ek. olaj Elkészítés:Az őzgerincformát folpack-kal kibéleljük, hagyjunk rá jól, hogy majd a végén be tudjuk takarni a kész süteményt!A gesztenyét a vajat a rummal kézzel, de még jobb, ha robotgéppel összekeverünk. Ezt a masszát beleigazítjuk a folpack-os gerincformába.A pudingot a 3 dl tejjel, 4 ek. cukorral összefőzzük és hideg vízbe állítva, sűrűn megkeverve KIHŰTJÜK!A tejszínt félig felverjük a porcukorral és hozzáadjuk a habfixálót majd kemény habbá verjük. A pudinggal összekeverjük, majd betöltjük a gesztenyés őzgerincformába.Babapiskótát rumba forgatunk (nem áztatunk!!), és rátesszük sorba a krém tetejére.A folpack-ot ráhajtjuk, majd min. 3 órára hűtőbe tesszük.Utána tálra fordítjuk, lehúzzuk a folpack-ot és az vízgőz felett olajjal összeolvasztott csokival bevonjuk.A hűtőben hagyjuk megdermedni a csokimázat, majd forróvízbe mártott késsel szeleteljük. Jó étvágyat hozzá! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.