Kebella Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Hozzávalók: Fél kg tarhonya, 15 dkg füstölt kolbász, 6 keményre főzött tojás, tejföl vagy sajt, só Elkészítés: Kát kanál forró zsírban vagy olajban megpirítunk egy közepes fej, apró kockára vágott vöröshagymát és fél kiló tarhonyát. Amikor rózsaszínű a tarhonya, megsózzuk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy kétujjnyira ellepje, majd puhára pároljuk. Kizsírozott tűzálló tálba rakunk egy sor tarhonyát, utána egy sor karikára vágott füstölt kolbászt, majd ismét tarhonyát és erre karikára szelt kemény tojást. A lerakást addig folytatjuk, amíg a készlet tart. A tetejére egy sor tarhonyát rakjunk, és ezt külön készített paprikás-hagymás zsírral locsoljuk meg. Ízlés szerint tejfölt vagy sajtot teríthetünk a tetejére, és a sütőben süssük jól át. Jó étvágyat hozzá!! 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.