GirlPower Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 Sütőtök chipset ropogtattál már? Itt a recept! A sütőtökszirom az egyik legkülönlegesebb étel, amivel az utóbbi évben találkoztunk: ropogós is, édes is, fűszeres is egyszerre. Megmutatjuk, hogyan készítsd A ropogós sütőtök chips igazi zamatos ízcsoda. A sütőtök húsa szárítás után finom édes és ropogós lesz, cukor vagy egyéb édesítőszer hozzáadása nélkül. Olyan egészséges nassolnivalót készíthetünk könnyen és egyszerűen, amely igen sok rostot és A-vitamint is tartalmaz. Szárítás előtt a szeleteket meghinthetjük egy csipetnyi fahéjjal vagy mézeskalács fűszerkeverékkel, így karácsonyi hangulatot idéző, mennyeien illatos ropogtatnivalót kapunk. 1. Hámozzunk meg 1,5-2 kg sütőtököt. (A kivájt magokat ne dobjuk ki: finom csemege lehet belőle, ehhez fűszerezzük, majd pirítsuk meg!) 2. Szeleteljük fel a tököt 2-3 mm-es szeletekre. Ízlés szerint szórjuk meg egy kis fahéjjal vagy mézeskalács fűszerkeverékkel. A csípős ízeket kedvelők fűszerként kipróbálhatják a chilipaprika porral kevert cayenne borsot is. 3. Helyezzük a szeleteket a szárító tálcáira és a berendezés teljesítményétől függően szárítsuk pár órán keresztül, amíg a szeletek ropogósra nem száradnak. A miénk 4 és fél óra alatt el is készült! Szárítás közben a tálcákat néhányszor cseréljük meg. Kb. 4 adag szárított sütőtökszirmot kapunk végeredményként. Fogyasztásig tároljuk légmentesen záródó zacskókban vagy üvegekben. Amennyiben nincsen aszalógéped akkor elektromos sütőben 45-50 fokra állítva is lehet aszalni. Vagy ha gázsütőd van, legkisebb lángnál, kissé nyitott ajtó mellett. Esetleg időnként kikapcsolod. Lényeg, hogy 50 foknál ne legyen magasabb a hőmérséklet. Jó étvágyat 2 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.