Kebella Posted Október 5, 2015 Share Posted Október 5, 2015 Hozzávalók 6 főre: 40 dkg burgonya 20 dkg sárgarépa 10 dkg petrezselyemgyökér 2 közepes vöröshagyma 4 gerezd nagyobb fokhagyma 15 dkg száraz parasztkolbász felkarikázva 5 dkg bacon szalonna kockákra vágva 2 evőkanál étolaj 2 teáskanál fűszerpaprika 1 evőkanál liszt Elkészítés: Tisztítsuk meg a zöldségeket, a burgonyát vágjuk 1 cm-es kockákra, a répát és a gyökeret pedig karikázzuk föl. Pirítsuk meg a felkockázott szalonnát az olajon, adjuk hozzá a apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Majd húzzuk le a tűzről, és rakjuk bele a pirospaprikát, keverjük el, és öntsük fel 1,5 dl vízzel, majd tegyük vissza a tűzre. Folyamatosan kevergetve forraljuk el a vizet, így a hagymánk puhára fő, és krémes alapot ad majd a levesünknek. Adjuk hozzá a felkarikázott zöldségeket, reszeljük bele a fokhagymagerezdeket, sózzuk és borsozzuk. Pirítsuk 3-4 percig, majd szórjuk meg az 1 evőkanál liszttel. Kavarjuk alaposan össze, és engedjük fel annyi hideg vízzel, hogy két ujjnyival ellepje a zöldségeket. Hagyjuk felforrni, és a közben keletkező habot egy evőkanállal szedjük le. Adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, és közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket. Közben kóstoljunk és ízesítsünk újra, akár még zöldségalapkockát is használhatunk a gazdagabb íz eléréséhez. Jó étvágyat hozzá! 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.