Kebella Posted Szeptember 21, 2015 Share Posted Szeptember 21, 2015 Hozzávalók: Tésztához: 6 db tojásfehérje 15 dkg darált dió 20 dkg porcukor 2 dkg zsemlemorzsa 3 dkg liszt Krémhez: 6 db tojássárgája 20 dkg porcukor 2 cs vaníliás pudingpor 7 dl tej 25 dkg margarin 1 cs kocka háztartási keksz Tetejére: 1 tábla ét csokoládé 1/2 tábla fehér csokoládé Elkészítése: Tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát és a lisztet. Óvatosan összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük. Krémhez 5 dl tejet felteszünk forrni. A maradék 2 dl tejbe elkeverjük a tojássárgáját és a pudingport. Amikor forr a tej levesszük a tűzről belekeverjük a pudingos tejet visszatesszük és sűrűsödésig főzzük.A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudingos krémmel jól összedolgozzuk.A kihűlt piskótára kenjük a krém felét ezt kirakjuk háztartási keksszel, majd rásimítjuk a krém másik felét.Felolvasztjuk a kétféle csokoládét. Az étcsokival bevonjuk a sütit, erre ráfolyatjuk a fehér csokit és villával elhúzkodjuk.Amikor megkötött rajta a máz akkor szeletelhető. Jó étvágyat hozzá! 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.