Kebella Posted Szeptember 3, 2015 Share Posted Szeptember 3, 2015 Hozzávalók: A tésztához: 27 dkg liszt 10 dkg vaj 8 dkg cukor 1 db tojás 1/2 citrom leve és héja 1/2 cs sütőpor 1 cs vaníliás cukor 1 evőkanál tejföl A töltelékhez: 1,2 kg szilva 10 dkg barna nádcukor 1 cs vaníliás cukor fahéj ízlés szerint 2 evőkanál búzadara A tetejére: 5 db tojásfehérje 3 evőkanál porcukor 1 evőkanál citromlé Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk és legalább egy-két órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát megmosva kimagozzuk. A tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és megszórjuk búzadarával. A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a barna nádcukorral, a vaníliával, és fahéjjal. A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a tészta tetejére. Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 percig sütjük míg a teteje aranyszínű nem lesz. Miután megsült, vizes késsel szeleteljük. Jó étvágyat hozzá! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.