Kebella Posted Augusztus 2, 2015 Share Posted Augusztus 2, 2015 Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás 20 dkg cukor (lehet porcukor vagy kristálycukor is) 1,5 dl olaj 1,5 dl langyos víz 38 dkg liszt 1 csomag sütőpor 2 evőkanál kakaópor 1 teáskanál szódabikarbóna A töltelékhez: 2 csomag főzős pudingpor 7 dl tej 15 dkg cukor 25 dkg margarin 1 rumaroma A tetejére: tortabevonó olvasztva Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is. A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. A pudingot a leírásnak megfelelően megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a cukros margarint. A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk, és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a krémmel. A tetejét tortabevonóval vonjuk be. Tálalás előtt megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon. Jó étvágyat hozzá! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.