Kebella Posted Július 28, 2015 Share Posted Július 28, 2015 (edited) Csoda fincsi süti és nagyon hamar elkészül! A kókusz és a rum tökéletes párosítás, a csokoládés réteg különlegessé teszi. Hozzávalók: a laphoz: 6 tojás fehérje 30 dkg cukor 35 dkg kókuszreszelék A csokis réteghez: 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 2 evőkanál cukor 10 dkg étcsokoládé 4 evőkanál habtejszín A krémhez: 5 dl habtejszín 2 evőkanál cukor 3 evőkanál rum aroma 1 vaníliarúd belseje A tetejére 5 dkg csokoládéreszelék 5 dkg kókuszreszelék Elkészítése: A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egy sütőformában elsimítjuk. 160 fokos sütőbe tesszük 4-6 percre. Figyeljünk, mert könnyen megég, ha a teteje aranyszínű kivehetjük a lapot! A csokoládét apróra tördeljük és gőz fölött megolvasszuk, majd hozzákeverjük a kakaót, a cukrot és a tejszínt. Ezt követően eloszlatjuk a kókuszos lap tetején. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a rum aromát és a vaníliát, és a csokoládés rétegre halmozzuk. A tetején megszórjuk a csokoládéreszelékkel és a kókusszal. Legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük, utána szeletelhetjük is. Óvatosan kell szeletelni, mert a kókuszos lap nagyon törékeny! Jó étvágyat hozzá! Módosította Július 28, 2015 Kekcinege25 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.