Kebella Posted Július 28, 2015 Share Posted Július 28, 2015 Hozzávalók: 1 közepes csirkemellfilé (35 dkg) 12 vékony, nagyobb szelet sonka 1 csapott kk só kb. 10 tekerés fekete bors 1 csapott kk házi fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma) 2 dl tejföl 2 tojás 2 púpos ek liszt 25 dkg trappista sajt 1 kk vaj a forma kikenéséhez Elkészítése: A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk, lecsepegtetjük. Meghintjük a sóval, borssal és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával), és jól átforgatjuk. A sajtot lereszeljük. A 12 db-os muffin formát egész vékonyan kikenjük vajjal. A sütőt előmelegítjük. Egy tálba mérjük a tejfölt, elkeverjük a tojásokkal, majd a liszttel. Beleforgatjuk a fűszeres csirkét, majd átkeverjük kb. 10 dkg reszelt sajtot is hozzáadva. Az előkészített muffin sütő mélyedéseibe nyomkodjuk a sonkát. A csirkés masszát belekanalazzuk a kosárkákba. A maradék sajttal beterítjük, lehetőleg úgy, hogy a kilógó sonkák szélét is befedje. Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 40 perc alatt, 180 fokon (hőlégkeveréssel) szép barnára sütjük. (Érdemes a muffin sütő alá egy csepegtető tepsit helyezni, ami felfogja a kosárkákból sütés közben kicsorgó pici levet.) A sütőből kivéve hagyjuk pár percet pihenni, majd egy evőkanál segítségével kiemeljük a kosárkákat a mélyedésekből. Tipp:Belül puha, szaftos és a tetején jó sok a sajt. Kínálhatjuk a hagyományos krumplipüré, esetleg párolt rizs körettel, vagy friss salátaágyon is. Mind melegen, mind hidegen remek fogás. Jó étvágyat hozzá! 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.