Kebella Posted Július 26, 2015 Share Posted Július 26, 2015 (edited) Nagyon habos, nagyon meggyes, nagyon laktató, de mégsem túl édes és egyszerű elkészíteni is. Hozzávalók / 10 adag Tészta 2 csomag leveles tészta Meggyes krém1400 g meggybefőtt (2 üveg) 14 ek búzadara 5 ek cukor Pudingos krém2 tasak tejszín ízű pudingpor 3 ek cukor 8 dl tej 25 dkg margarin Habos krém5 dl hulala 3 ek porcukor Elkészítés Tészta A 2 leveles tésztát kinyújtjuk. A tepsi hátulját belisztezzük és kisütjük rajta a lapokat. Az első lapot egyben a másodikat pedig négyzetekre vagdosva süssük ki, ezzel megkönnyítjük a sütemény szeletelését. Meggyes krém A meggyet leszűrjük. A meggyléből, búzadarából és a cukorból pépet főzünk.Ha nem elegendő a meggylé, vízzel hígíthatjuk (kb. 7-8 dl legyen). Majd belerakjuk a meggyet. Amíg forró a krém, addig kenjük rá a tésztára! Pudingos krém A pudingporból, cukorból, tejből pudingot főzünk. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal. Ha szükséges, keverjünk még bele cukrot. Majd a kihűlt meggyes krémre kenjük. Habos krém A habtejszínt felverjük, és rákenjük a vaníliás krémre. Majd a kisült négyzetekre vagdosott tésztát rátesszük a habra és meghintjük ízlés szerint porcukorral. sütési hőfok: 180°C Módosította Július 26, 2015 Kekcinege25 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.