Kebella Posted Július 21, 2015 Share Posted Július 21, 2015 Kényeztető csábítás nem csak az eper szerelmeseinek. A tiramisu egyik változata - zamatos, lédús eperből. Hozzávalók: 40 db babapiskóta, 50 dkg eper; A cukorsziruphoz: 10 dkg cukor, 2 dl víz, 2 citrom; A krémhez: 30 dkg eper, 30 dkg mascarpone krémsajt, 20 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín Elkészítés:Először a szirupot készítjük el. Ehhez egy kis lábasba tesszük a cukrot, ráöntjük a vízet, és kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor elolvad benne. Hozzáadjuk az alaposan megmosott citromok lereszelt héját, majd a kifacsart, átszűrt levét is. A krémbe való epret megmossuk, kicsumázzuk és turmixgépben, vagy botmixerrel pépesre törjük. Hozzákeverjük a mascarponét, a vígőzön felolvasztott fehér csokit, majd a keményre vert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk.(Hulalával vagy más cukrásztejszínnel is elkészíthető, ez esetben kicsivel édesebb lesz a krém. Ha nem teszünk bele csokoládét, akkor a krémet édesíteni kell.)Egy tálba lerakunk egy réteg cukros-citromos szirupban megáztatott babapiskótát, erre rákenünk egy kis krémet, amit megszórunk apróra vágott eperdarabokkal, és addig folytatjuk a babapiskóta, krém meg a gyümölcsdarabok rétegezését, ameddig csak van miből. A vége krémréteg legyen, amit ízlés szerint eperrel díszítünk. Néhány órát, vagy akár egy éjszakán át hűtőben hűtjük. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.