Kebella Posted Július 17, 2015 Share Posted Július 17, 2015 (edited) Hozzávalók: Tésztához: 40 dkg liszt 10 dkg zsír 3 ek cukor 1 tojás 1 dkg szalalkáli kevés langyos tej csipet só pár evőkanál tejföl Krémhez: fél liter tej 5 ek liszt 2 csomag vaníliás cukor 15-20 dkg porcukor 15-20 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin fél citrom leve (elhagyható) 1 citrom reszelt héja (elhagyható) 1-2 ek kakaópor csipet só Elkészítése:A krém elkészítése:Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, egy csipet sót és a többi tejet hozzáöntve sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a vaníliás cukrot és a porcukor felét. Kettévesszük a krémet, az egyik felébe belekeverjük a kakóport (kevés csokit is reszeltem bele), a másik felébe belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. Kihűtjük.A tészta elkészítése:Kevés langyos tejben elkeverjük a szalalkálit, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk, annyi tejfölt hozzáadva hogy puha tésztát kapjunk. Háromfelé vesszük, és közepes tepsi méretűre nyújtjuk, majd egyenként sütőlemezen, vagy tepsi hátulján 180 fokon pár perc alatt világosra sütjük. A krémhez a vajat a maradék porcukorral kikeverjük és belekeverjük a krémekbe. Az alsó lapra kenjük a kakaós krémet, rátesszük a második lapot és rákenjük a vaníliás-citromos krémet, befedjük a harmadik lappal. Porcukorral megszórjuk a süti tetejét és hideg helyre tesszük. Jó étvágyat! Módosította Július 19, 2015 Kekcinege25 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.