Kebella Posted Július 17, 2015 Share Posted Július 17, 2015 (edited) Kezdőknek is bátran ajánlom ezt a sütit, hiszen nincs vele sok gond, mégis garantáltan be lehet érte zsebelni az elismerést :-) Hozzávalók: 2 csomag vaníliás pudingpor 8 dl tej 3,5 dl habtejszín 400 g édes keksz, vagy esetleg piskóta tallér Bevonat: 45 g vaj 3 evőkanál tej 45 g kakaópor 150 g porcukor Elkészítés: Alaposan keverjük ki a tejet a pudingporral, majd megfőzzük és kihűtjük. A habtejszínt felverjük és belekeverjük a pudingba. Egy 23 cm X 30 cm-es tepsit kibélelünk a keksszel. Fontos, hogy teljes egészében befedje a tepsit, tehát lehet, hogy itt-ott le kell vágni a kekszekből. A keksz tetejére ráöntjük a pudingos-tejszínes krémet. Ez után megint keksz réteg következik, majd megint egy puding réteg. A tetejére keksz jöjjön. Bevonat: Mikróban megolvasszuk a vajat és belekeverjük a tejbe. Ehhez jön még a kakaópor és a porcukor. Összekeverjük őket. Kicsit híg mázat kapunk, amelyet a kekszes rétegre öntünk és szépen elsimítjuk. Egy éjszakán át hűtőben tároljuk, majd jóízűen elfogyasztjuk. Jó étvágyat! Módosította Július 19, 2015 Kekcinege25 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.