GirlPower Posted Július 3, 2015 Share Posted Július 3, 2015 Nyers gyümölcs- és zöldséglé A frissen facsart gyümölcs- és zöldséglé mindig könnyen csúszik, de a nyári reggeleken különösen jólesik. Azok számára is ideális, akik hajlamosak kihagyni a reggelit. A friss levek segítik az emésztést és az agyműködést, ráadásul a teli has érzete nélkül. Leveles kelből, céklából, almából, lime-ból, gyömbérből, spenótból és uborkából például kitűnő turmix készíthető. Fogyasztása a vérkeringés serkentésével szinte azonnal ragyogóbb bőrt varázsol. Kókuszvíz hozzáadásával gazdagabbá és folyadék dúsabbá tehető a textúra. Érdemes organikus alapanyagot választani, valamint olyan prést, amely a zöldség- és gyümölcshúst is hozzáadja. 3 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
GirlPower Posted Július 3, 2015 Author Share Posted Július 3, 2015 Mézes-mentás jeges zöldtea Édes frissítő ital. Első lépésként főzz egy nagy kancsó zöld teát a kedvenc márkádból. Amikor kellően kiázott a teafű, akkor adj az italhoz friss mentaleveleket, literenként úgy 10 darabot. Hagyd a leveleket 10 percig ázni, majd szűrd le a teát és adj hozzá mézet ízlés szerint. Hűtsd le a teát és friss mentalevelekkel szolgáld fel az italt. A teából jégkockákat is készíthetsz, és ezeket beledobhatod az italba, hogy az még tovább maradjon hideg. A sima víz jégkockákkal ellentétben a tea-kockák nem fogják felhígítani az italt. Kísérletezz az ízekkel, készítsd az alapteát másmilyen teából, vagy menta helyett használj rozmaringot, levendulát vagy kakukkfüvet. 3 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
GirlPower Posted Július 3, 2015 Author Share Posted Július 3, 2015 Meggyszirupos limonádé (kb. 6 adag) 1/2 kg meggy (magozva kb. 3 csészényi) 2,5 dl cukorszirup (1 csészényi) 1 l víz (lehet szénsavas is) 2 citrom leve sok jég A meggyet felfőzzük a cukorsziruppal, amíg teljesen összeesik és kiadja az ízét és a színét. Leszűrjük és a szirupot hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Hűtőben, lezárt üvegben 1 hétig eláll. A limonádéhoz a szirupot kancsóba vagy pohárba töltjük, citromlevet, vizet és sok jeget adunk hozzá. Összekeverjük és fogyasztjuk. 3 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
GirlPower Posted Július 3, 2015 Author Share Posted Július 3, 2015 Egzotikus narancsos limonádé 1 liter ásványvíz jégkocka 2 citrom leve 1 lime leve 3-4 narancs leve (ízlés szerint) A citromokat és a lime-ot kifacsarjuk, és kancsóba öntjük. Aztán jöhetnek a narancsok. Ennél a limonádénál a narancs pótolja a cukrot, ezért használhatunk régebbi, jól megérett narancsot. Aki a fanyarabb ízeket kedveli, ugyanannyi citromot és narancsot használjon. Aztán felöntjük ásványvízzel, és egy bő félórára a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt apróra vágott citrom- és narancsdarabokat teszünk a pohárba. A jégkockát se felejtsük el! Forró napok hűsítő itala lesz belőle, de vendégvárónak is tökéletes. 3 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
GirlPower Posted Július 3, 2015 Author Share Posted Július 3, 2015 Dinnyés jó reggelt koktél Hozzávalók 2 személyre: 1/4 görögdinnye kb. 30 dkg eper Ezt a vörös szépséget elkészíthetjük gyümölcs-centrifugában, vagy turmixgépben is. Centrifugában a megmosott, héjastól összevágott dinnyét kipréseljük az eperrel együtt, a pohár tetejét 1-1 eperszemmel, mentalevéllel díszíthetjük. Ha turmixgépben készítjük, a meghámozott, felaprított dinnyét és a megmosott epret tegyük a gépbe, hogy egy gombnyomásra mennyei ital készüljön belőlük. Igazi vitaminbomba, mely a bőrünknek, és a kedvünknek is jót tesz! 3 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.