Kebella Posted Július 1, 2015 Share Posted Július 1, 2015 Nagyon finom édesség, csak a szádban olvad, nem a kezedben. Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg vaj 20 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 5 tojás pici só 40 dkg liszt 1 csomag sütõpor 2 üveg meggybefõtt 2 evõkanál kakaó 1 evõkanál tej A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor 2 evõkanál cukor 8 dl tej 15 dkg porcukor 25 dkg vaj A mázhoz: 20 dkg étcsoki 10 dkg vaj Elkészítés: A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral krémesre keverjük, egyenként belekeverjük a tojásokat és a sót. Hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük, sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta kétharmadát. A kakaót és a tejet a maradék tésztához keverjük. A sötét tésztát rásimítjuk az elõzõre, majd elosztjuk rajta a meggyet. Kb. 25 percig tûpróbáig sütjük, kihûtjük.A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sûrûre fõzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a pudinghoz adjuk. A krémet a tésztára kenjük, ezután a csokit gõz fölött felolvasztjuk, a vajjal együtt. A krém tetejére kenjük, villával hullámokat rajzolunk rá. Jó étvágyat! 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.