GirlPower Posted Június 23, 2015 Share Posted Június 23, 2015 Meggyes sport szelet sütés nélkülKakaós, csokis, meggyes, kekszes és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá Harminckét darab Sport szelet méretű édesség az eredmény, pedig mindössze néhány hozzávalóból készül… A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! Hozzávalók: – 5 és fél bögre darált háztartási keksz (pont egy fél kg-os csomag)– 25 dkg vaj (vagy margarin)– 1 bögre kristálycukor (16 dkg)– fél bögre 2,8%-os tej (1,25 dl)– fél bögre holland kakaópor (8 evőkanál)– 1-2 teáskanál rumaroma– 1 bögre magozott, felezett meggy (15 dkg kimagozva) A csokoládébevonathoz:– 2 tábla étcsokoládé (20 dkg)– 2 evőkanál étolaj Elkészítése:1. A vajat, a tejet és a cukrot összemelegítjük, addig míg a vaj és a cukor fel nem olvad. Én mikróban csináltam. 2. Ezután hozzákeverjük a kakaóport és a rumaromát, majd a meggyet, végül a kekszet is hozzádolgozzuk. 3. Kisebb méretű (kb. fél gáztepsinyi), sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd betesszük a hűtőbe addig, ameddig a csokoládébevonatot elkészítjük. Egyébként sütőpapír nélkül is gyönyörűen kijön a tepsiből, tehát ha nincs kéznél, akár el is hagyható. Én azért szeretem, mert akkor fogom a papírt, és az egészet ki tudom emelni, így könnyebb a szeletelés, és még mosogatni sem kell. 4. A csokoládét az olajjal a mikróban (vagy gőz fölött) összeolvasztjuk. Ha mikrót használunk a művelethez, akkor semmiképp se felejtsük el félpercenként átkeverni, nehogy megégjen a csoki. 5. Az elkészült csokoládét ezután ráöntjük a tepsibe simított masszára. Az egészet borítsuk a közepére, majd egy kanállal simogassuk szét úgy, hogy mindenhol egyenletesen befedje a masszát. Nem baj, ha nem sima, mert most jön a trükk: megfogjuk a tepsit és az asztalhoz vagy a konyhapulthoz ütögetjük, így gyönyörű sima tükörként fog szétterülni a csokoládé. 6. Alufóliával beborítjuk a tepsit, majd hűtőbe tesszük, míg megszilárdul. Néhány óra kell neki, én este csináltam, és reggel vágtam. És a vágáshoz még egy jó tanács: forró vizes késsel vágjuk, méghozzá úgy, hogy először csak a csokoládérétegen húzzuk végig, és csak utána vágjuk végig, akkor nem fog a bevonat megrepedni, és egyenletesebb lesz a szelet is. Egyébként miután kivesszük a hűtőből, érdemes egy tíz percet várni a szeléssel, talán akkor könnyebb… Jó étvágyat! 5 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.